Ви тут:
Суспільство Україна 

Наступного року в Україні планують запустити потяг Київ-Берлін

Укрзалізниця має намір у 2019 році розширити географію міжнародних перевезень та відновити курсування поїзда Київ – Берлін.

Про це повідомляє прес-служба ПАТ “Укрзалізниця”.

 «Укрзалізниця впевнено рухається у напрямку збільшення кількості поїздів до ЄС.  Як результат, маємо зростання кількості пасажирів у понад два рази. За 8 місяців 2018 року поїздами до країн ЄС мандрувало понад 270 тис. пасажирів, що на 110 % більше, ніж за 8 місяців минулого року. Це суттєвий показник не лише для нас, як транспортної компанії, а й для України у цілому, як знак єднання України з європейським простором. Перед собою ставимо нові цілі, серед яких – відновлення поїзда Київ – Берлін. Зробимо максимум, щоб запустити такий поїзд вже у наступному році», – розповів Євген Кравцов.

За словами керівника компанії, стрімке зростання кількості пасажирів Укрзалізниці у напрямку Європейського Союзу досягнуто за рахунок успішної політики компанії в організації міжнародних перевезень:

«Ми відновлюємо рухомий склад, проводимо виважену тарифну політику, впроваджуємо нові маршрути та розвиваємо міжнародний електронний проїзний документ. Завдяки цьому пасажиру зручно та доступно подорожувати в Європу саме залізницею».

В “Укрзалізниці” постійно проводиться моніторинг популярності поїздів та напрямків, щоб створити для пасажирів оптимальний транспортний продукт. Також не менш важливим є покращення обслуговування пасажирів, щоб мандрівки поїздом за кордон були легкими та зручними. Для цього, до вже працюючих, Укрзалізниця відкриває нові міжнародні каси. У цьому році таких 11 нових, до кінця року з’явиться ще 3. Паралельно з цим, Укрзалізниця максимально розвиває сегмент продажу квитків на міжнародні поїзди онлайн. Вже сьогодні це можливо для міжнародних поїздів у напрямку Перемишля, Холма, Вільнюса та Риги. Незабаром така можливість з’явиться для поїзда  № 67/68 Київ – Варшава.

Перейти до вмісту