Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

На Крюківському заводі завершують складати 8 локомотивів General Electric

25 вересня у порт Чорноморська прибуло чергове судно з США з вантажем локомотивів від компанії General Electric. Доставлено, як і планувалося, 7 тепловозів TE33AC. Другого жовтня нову партію тепловозів GE спеціальним рейсом доставлено в Кременчук, на Крюківський вагонобудівний завод для подальшого складання. Перший локомотив прибув 10 вересня поточного року.

За інформацією начальника управління виробництвом ПАТ «КВБЗ» Богдана Столбова, усі 8 локомотивів знаходяться в роботі. Спеціалісти та робітники КВБЗ працюють у тісному контакті з фахівцями американської компанії General Electric. Ведеться узгодження всіх технічних питань та остаточна комплектація тепловозів.

Зокрема, на малярній дільниці корпусу пасажирського вагонобудування вже фарбують виготовлені на КВБЗ спеціально для них створені колієочисники. Колієочисники – це такі пристрої, що встановлюються попереду та позаду на рамі тепловоза. Їх призначення – видалення з колії сторонніх предметів та попередження пошкодження елементів конструкції візків та іншого обладнання, що низько розташоване. Завдяки нещодавно закупленому новому фарбувальному обладнанню: фарбопульту та установкам високого та середнього тиску, двокомпонентні фарби на них утворюють надійне покриття.

На кабіни американських тепловозів вже приміряли склопластикові маски-обтічники вітчизняного виробництва, які встановлюють на металічний корпус TE33AC. Їх виготовлення ще один приклад локалізації виробництва локомотивів в Україні.

У листопаді очікуємо надходження наступної партії локомотивів на доукомплектацію.

Перейти до вмісту