Ви тут:
Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

На Алеї Героїв у Полтаві вшанували пам’ять полеглих бійців АТО (ФОТО)

На Алеї Героїв, що на центральному міському цвинтарі у Полтаві, зібрались учасники бойових дій, бойові побратими, родичі, аби у День захисників України вшанувати пам’ять і покласти квіти до могил полеглих бійців АТО.

У церемонії покладання квітів взяв участь заступник голови Полтавської ОДА Олег Пругло. Молебень у пам’ять загиблих провів старший священник Свято-Успенського собору УПЦ Київського Патріархату Богдан Гринів.

”Сьогодні біля могил ми згадуємо тих побратимів, які віддали своє життя за волю України. Співчуваємо і тим матерям, які подібно до Божої матері, яка пожертвувала свого сина Господа, нашого Ісуса Христа, за спасіння роду християнського, так само і ті матері, батьки пожертвували своїх дітей за долю і волю нашої незалежної України, нашої церкви. Вітаємо вас, що вже наближається час, коли матимемо визнану українську православну церкву. Бажаємо тим побратимам, які відійшли у вічність, вічну пам’ять, щоб у народі вони ніколи не були забуті”, – зазначив по завершенні молебню священник.

”Цей захід має дуже велике значення не стільки для батьків, скільки для вас, солдатів, офіцерів, які захищають Україну. Ця повага – відзнака заслуг полеглих хлопців. Якщо так станеться, що хлопці пішли, воювали, полягли ви повинні знати, що ні ваша сім’я, ні ви не будете забуті, і вам, і вашій сім’ї надаватиметься належна шана”,  – запевнив батько загиблого учасника АТО Ігор Мочалов.

Насамкінець бойові побратими повідомили, що необхідно запровадити традицію – з року в рік приходити на цвинтар у День захисника України і згадувати полеглих бійців.

 

Перейти до вмісту