Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Миргородців просять поприбирати прибудинкові території

Інспекція з благоустрою Відділу житлово – комунального господарства Миргородської міської ради звернулася до мешканців Миргорода щодо обов’язкового наведення порядку на власній і прибудинковій території, територіях підприємств, організацій, установ. Відповідне звернення оприлюднили на сайті Миргородської міськради.

Також виникло ще одне дуже проблемне питання – стихійні сміттєзвалища.

“Частина мешканців скидає на купи обрізане гілля з дерев, листя, побутові відходи на узбіччя доріг, біля власних домогосподарств та на інших територіях загального користування. А це є грубим порушенням Правил благоустрою території міста Миргорода, затверджених рішенням Миргородської міської ради від 13.05. 2010 року № 37.

Створення стихійних сміттєзвалищ, складування обрізаного гілля з дерев, листя, відходів будівельних матеріалів та іншого сміття на територіях загального користування, зокрема на узбіччях доріг, біля власних домогосподарств, підприємств, установ, організацій, суворо заборонено!

Для вирішення проблеми утворення стихійних звалищ та утилізації вищевказаних відходів інспекція з благоустрою пропонує мешканцям домогосподарств:

самовивіз побутових відходів на міське звалище;
створення компостної ями на території власного домогосподарства (для листя та інших побутових відходів);
укладення угоди з КП «Спецкомунтранс» (тел. 4-42-92) на додаткове вивезення та захоронення побутових відходів.

Відповідно до п.5.6.25 Правил благоустрою території міста Миргорода забороняється:

викидати, залишати будівельні, великогабаритні відходи на території та біля контейнерного майданчика.

Також нагадуємо про заборону спалювання листя, гілок, побутових, промислових та інших відходів на території юридичних осіб, домоволодінь, парків, скверів, садів, рекреаційних зон та майданчиків, пам’яток культурної та історичної спадщини, пляжів, кладовищ, на прибудинкових територіях, територіях будівель та споруд інженерного захисту та інших не відведених для цього місцях.

Шановні мешканці міста Миргорода! Переконливо просимо Вас не створювати стихійних сміттєзвалищ, не виносити обрізане гілля з дерев, листя, відходи будівельних матеріалів та інше сміття на територію загального користування та не здійснювати його спалювання

За порушення Правил благоустрою території міста Миргорода, затверджених рішенням Миргородської міської ради від 13.05. 2010 року № 37 передбачена адміністративна відповідальність за ст. 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення, яка передбачає накладення штрафу на порушника в розмірі 340 – 1700 грн.

При виявленні фактів спалювання сміття, створення стихійних сміттєзвалищ на територіях загального користування, на узбіччях доріг, біля домогосподарств, підприємств, установ, організацій та осіб, які вчинили такі дії просимо звертатися до інспекції з благоустрою Відділу житлово – комунального господарства Миргородської міської ради за адресою: м. Миргород, вул. Я. Усика,7, каб.4, тел. 5-20-67″, – повідомляє Інспекція з благоустрою ВЖКГ Миргородської міської ради.

Перейти до вмісту