Ви тут:
Освіта Суспільство Україна 

МОН та 5PL розвиватимуть інноваційну підприємницьку логістику у вишах

В університетах України створять умови для розвитку логістичного стартап руху, де студентів та науковців навчатимуть інноваційному підприємництву в сфері логістики.

Це, зокрема, передбачено Меморандумом про співробітництво та взаємодію між МОН та ТОВ “5ПІЕЛЬ” (5PL), який підписали заступник Міністра освіти і науки Максим Стріха та Заступник директора 5PL Андрій Блиндарук, повідомляє прес-служба Міністерства освіти і науки України.

“Заклади вищої освіти та наукові установи, які є місцем зародження інновацій у сфері логістики, повинні розвивати, в тому числі, інноваційну підприємницьку логістику. Міністерство, в свою чергу, бачить одним з своїх пріоритетних завдань створення умов для такої співпраці, і я сподіваюся, що підписання цього Меморандуму дозволить нам це зробити”, – зазначив Максим Стріха.

На сьогодні команда компанії 5PL заснувала перший в Україні логістичний Акселератор Logi:UM.

“Ця програма орієнтована на пошук, акселерацію і впровадження інноваційних технологій і розробок у сфері логістики і транспорту. Ми плануємо спільно з МОН створити умови і канали для трансферу між університетськими стартапами, малим, середнім і великим бізнесом за напрямом інноваційної логістики”, – пояснив Андрій Блиндарук.

Меморандум також передбачає й інші напрями співпраці між МОН та 5PL. Зокрема, вивчення можливостей створення логістичних бізнес-інкубаторів на базі українських вишів та в академічному середовищі, а також удосконалення законодавства щодо розвитку інновацій, трансферу технологій та стартапів у сфері логістики.

“Наша головна мета – створити умови для реалізації ланцюга просування студентських логістичних проектів від ідеї до зрілої великої компанії, яка здатна генерувати значний дохід і робочі місця. Ми плануємо найближчим часом побачити позитивні зрушення у розвитку підприємництва та інновацій серед молоді у сфері логістики”, – підкреслив Максим Стріха.

Довідково. Бізнес-акселератор здійснюється з метою  організації програм інтенсивного розвитку компаній через менторство, навчання, фінансову та експертну підтримку в обмін на частку в капіталі компанії.

Перейти до вмісту