Ви тут:
Медицина Суспільство Україна 

Медреформа “первинки”: не лише гроші “ходитимуть” за пацієнтом, а й вакцини

Отримати щеплення, яке гарантує держава буде набагато зручніше. Найближчим часом вступить у дію постанова Уряду щодо розподілу всіх вакцин, закуплених за кошти платників податків, у медзаклади, де українці обрали своїх сімейних лікарів. А це, окрім комунальних поліклінік та амбулаторій, також приватні клініки й лікарі-ФОПи.

“Усі заклади, включно з приватними, які надають первинну медичну допомогу та уклали договір з НСЗУ, отримуватимуть вакцини, які робитимуть пацієнтам безоплатно. Тож і вакцини розподілятимуться за пацієнтом”, – розповіла в. о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун.

Якщо ваша дитина пропустила першу чи другу дозу вакцини КПК за графіком, або ви не пам’ятаєте, коли і які щеплення ви робили дитині, зверніться до вашого лікаря або медзакладу, де ви зазвичай обслуговуєтеся, щоб якнайшвидше отримати безоплатне щеплення.

Ліків проти кору не існує. Щеплення — єдиний спосіб запобігти хворобі або ускладненням від неї. Україна забезпечена вакцинами проти кору. Вони доставлені до кожної з областей, – наголошує Супрун.

Проте якщо саме у вашій поліклініці немає вакцини — зверніться до головного лікаря медзакладу. Він надасть інформацію щодо термінів поставок вакцин у заклад.
Якщо головний лікар не може надати такої інформації, зверніться у департамент/управління охорони здоров’я у вашій області.

Перейти до вмісту