Ви тут:
Освіта Суспільство Україна 

Літературний конкурс імені Шевченка стартує 18 жовтня

Цього навчального року урочистості з нагоди початку щорічного Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Шевченка відбудуться 18 жовтня. Відповідне рішення ухвалило Міністерство освіти і науки.

Офіційні заходи з відкриття конкурсу відбуватимуться у Миколаєві. Разом з тим, освітнє відомство радить провести у цей день відкриття конкурсу в українських закладах освіти, інформує Освіта.ua.

У Міносвіти нагадують, що конкурс традиційно проводиться для учнів 5-11 класів, а також для учнів закладів професійної освіти та студентів вишів.

Для проведення конкурсу мають бути створені організаційні комітети та журі. Завдання для першого етапу конкурсу готуватимуться відповідними закладами освіти, в яких він проходить, для другого та третього етапу – інститутами післядипломної педагогічної освіти.

Конкурсні роботи можуть передбачати теми, що пов’язані, зокрема, з культурою, мораллю, духовними цінностями українського народу, які сприяють об’єднанню націй, формують почуття патріотизму, оптимізму й віри в щасливе майбуття Української держави.

Роботи можна виконувати українською мовою, а також мовами національних меншин, що представлені в Україні.

Перейти до вмісту