Ви тут:
Суспільство Україна 

Користувачі скаржаться на оновлення Windows і видалення файлів

Нещодавно вийшло оновлення операційної системи Windows 10 October 2018 (версія 1809). І, як це часто буває, після виходу нової ОС користувачі зіткнулися з деякими проблемами.

При отриманні нової версії операційної системи через Windows Update на деяких ноутбуках помічено дивну поведінку.

Спочатку істотно зростає споживання заряду батареї, а потім і зовсім виникає повідомлення про несумісність драйвера, яке перериває процес оновлення. Цей збій пов’язаний з тим, що деякі процесори Intel (з iGPU Gen 9.5, чіпи 6-го покоління Skylake і новіші) інтегрують в операційну систему аудіо контролер. Він відповідає за виведення цифрового звукового супроводу через інтерфейси HDMI та DisplayPort (аналогічно GPU рішенням NVIDIA й AMD).

Будьте обережні: оновлення Windows 10 October 2018 може видалити ваші файли - фото 280542

Однак стара версія контролера 10.25.0.3 (і більш старі версії) викликають вказаний збій, коли Windows Update перезавантажує драйвера в процесі установки оновлення. Intel, і відтоді випустила нову версію контролера 10.25.0.10, який став частиною драйвера Graphics Drivers 25.20.100.6323. Ця версія вже не викликає збій при оновленні Windows 10. Тому власникам комп’ютерів з процесорами Intel кількох останніх поколінь рекомендується оновити графічний драйвер Intel перед встановленням оновлення Windows 10 October 2018.

Але це не єдина проблема, яка чатує на користувачів на шляху оновлення Windows 10. Так, в інтернеті почали з’являтися скарги на те, що оновлення видаляє файли користувачів, включаючи документи, фотографії та музику.

Судячи з повідомлень користувачів, під час установки оновлення повністю видаляється вміст тек “Документи” і “Зображення”. Причому, дані не просто переміщаються до “Кошика”, а повністю знищуються з перезаписом блоків на накопичувачі даними самого оновлення. Відповідно, відновити файли просто неможливо.

За версією деяких користувачів, видаляються ті файли, які не синхронізовані з хмарним сховищем OneDrive. Тому рекомендується упевнитися, що файли синхронізовані (біля іконок файлів є відповідний значок), а ще краще – перед встановленням оновлення зробити резервні копії всіх файлів з папок “Документи” і “Зображення”.

 

Перейти до вмісту