Ви тут:
PROвсе здоров’я Суспільство 

Два продукти, які заважають одужати під час грипу

Виявляється, якщо правильно харчуватися під час ГРВІ, можна якнайшвидше одужати і уникнути ускладнень. Не жалійте себе, що розклеїлися і немає сил, заїдаючи цей стан пиріжками. Налаштуйтеся на швидке одужання, а якщо будете дотримуватися порад, то харчування спрацює краще за ліки.

Простудились? Эти два продукта мешают вам выздороветь

Цукор губить імунітет

«Мед і будь-яке варення – це величезна кількість цукру, а він знижує імунітет, – розповідає лікар-терапевт, нефролог, дієтолог, засновник школи здоров’я Regina Doctor Регіна Ахуньянова. — Як це відбувається: через цукру в організмі розмножується багато грибків-дріжджів, мікрофлора слабшає, імунна захист падає, в результаті інфекція прогресує, і можуть розвинутися ускладнення. Тому поради при застуді пити чай з медом і малиновим варенням – це пережитки минулого століття.

Перше правило, якщо захворіли: виключайте зайвий цукор. Це стосується не тільки меду та варення, але і солодких десертів, цукерок. Нехай у вашому раціоні з солодкого будуть тільки фрукти – близько 400 грамів в день.

По-друге, пийте більше води, навіть якщо не хочеться. Обсяг чистої води треба збільшити не менш ніж на 0,5 літра, тобто плюс до того, що ви пили до застуди. Завдяки цьому в організмі буде відбуватися природний детокс, і тіло почне очищатися від вірусів і бактерій. Корисно пити трав’яні чаї без цукру. Можна також готувати морс з натуральними ягодами (але знову-таки без цукру). При цьому стежте, щоб вода була не гарячішою за 70 градусів, інакше вітаміни плодів не збережуться».

Простудились? Эти два продукта мешают вам выздороветь

Змушуйте себе їсти суп і кашу

«Так, коли температура і розбитий стан, у багатьох пропадає апетит, – продовжує доктор Регіна. — Але їжа – це теж ліки. Варіть вторинні м’ясні бульйони (коли бульйон після варіння м’яса зливається, і потім суп готується на новій воді). Так ви позбавитеся від холестерину, який утворився в наваристому бульйоні, і від шкідливих добавок, якими могло бути оброблене м’ясо на виробництві.

Вторинні бульйони не втрачають своїх властивостей і містять екстрактивні речовини, які, в свою чергу, підвищують секреторну активність ШЛУНКОВО-кишкового тракту. За рахунок цього відбувається виведення токсинів вірусів і бактерій. А це якраз необхідно, щоб одужати.

Навіть якщо нічого не хочеться, з’їдайте 300-400 мл супу на обід і вечерю.

Робіть акцент на складні вуглеводи – крупи. Порція каші винна буті не менше 200-250 грамів. Харчуйтеся так, як би ви були здорові, по 3-4 рази на день. Ще одне правило для тих, хто не хоче довго хворіти. У вашому раціоні обов’язково має бути білок. Справа в тому, що кожна клітина імунітету – це білок, а віруси і бактерії виводяться з організму на білках-переносниках. Саме тому під час ГРВІ в організмі відбувається різкий дефіцит білка. Його можна взяти з м’яса, риби, птиці, сиру або яєць».

За матеріалами http://uagolos.com

Перейти до вмісту