Ви тут:
Культура Суспільство Україна 

«Донбас» Лозниці за перший тиждень кінопрокату зібрав понад 1 млн грн

Стрічка «Донбас» режисера Сергія Лозниці за перший тиждень українського кінопрокату зібрав 1 млн 181 тис грн. Загалом фільм подивилися 13 тис. 846 глядачів.

Про це повідомляє Детектор медіа з посиланням на Бюро української кіножурналістики (БУК).

Фільм демонстрували на 81 екрані за середньої ціни квитка 85 грн.

За повідомленням БУКу, за перший вікенд широкого кінопрокату, з 18 по 21 жовтня, фільм подивилися 9 тис. 276 глядачів, які купили квитків на суму 829 тис. 963 грн. У середньому на один екран було продано 115 квитків.

Як писав «Детектор медіа», повнометражний ігровий фільм «Донбас» режисера Сергія Лозниці було обрано претендентом від України на участь в оскарівській гонитві 29 серпня. Кінотеатр «Жотвень» організував обмежений прокат стрічки з 20 по 27 вересня, щоб дотриматися вимог Американської академії, за якими фільм має бути в національному прокаті як мінімум один тиждень хоча би раз на день в період з 1 жовтня 2017 року до 30 вересня 2018 року. У широкий прокат в Україні.«Донбас» вийшов 18 жовтня.

Фільм «Донбас» Сергія Лозниці створювався у копродукції Німеччини, України, Нідерландів, Франції та Румунії. Українським копродюсером виступив Денис Іванов та кінокомпанія «Артхаус Трафік», яка є дистриб’ютором стрічки в Україні. Фільм став одним із переможців Восьмого конкурсного відбору Державного агентства України з питань кіно. У листопаді 2017 року Держкіно уклало договір про надання частки державного фінансування для зйомок художнього фільму. У грудні 2017 року проект фінансово підтримав фонд Eurimages.

Зйомки епізодів фільму «Донбас» розпочалися на околицях Кривого Рогу (Дніпропетровська область) у лютому 2018 року.

У ролях: Тамара Яценко, Людмила Смородіна, Олеся Жураковська, Борис Каморзін, Торстен Мертен, Сергій Руськін, Петро Панчук, Ірина Плесняєва, Жанна Лубгане, Вадим Добувський, Олександр Замураєв, Георгій Делієв, Валеріу Андрюце, Костянтин Ітунін, Валерій Антонюк, Ніна Антонова, Наталя Бузко, Сергій Колесов, Світлана Колесова, Сергій Сміян.

Світова прем’єра фільму відбулася у рамках програми «Особливий погляд» Каннського міжнародного кінофестивалю, де Сергій Лозниця отримав нагороду за найкращу режисуру.Українська прем’єра «Донбасу» відбулася на Одеському міжнародному кінофестивалі. Також фільм був показаний у рамках міжнародних кінофестивалів у Карлових Варах, Мюнхені, Мельбурні та Єрусалимі. 

Перейти до вмісту