Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Депутати Полтавської міськради заборонили збирати кошти з батьків вихованців освітніх закладів

Відтепер у закладах освіти Полтави заборонено збирати кошти з батьків. Таке рішення ухвалив депутатський корпус міськради під час засідання сесії 19 жовтня, повідомили у Полтавській міськраді.

Депутат міської ради Андрій Матковський зазначив, що фінансування галузі освіти на 900 млн грн цілком достатньо для того, аби не збирати кошти з батьків:

­– За останні роки в Полтаві уже не просто збирають гроші на ремонт, а уже створена ціла система, коли щомісяця з батьків збирають кошти. На початку кожного року ми з вами ухвалюємо бюджет. Майже 900 мільйонів спрямовано у 2018 році на освіту: на реконструкцію, ремонти, вікна, меблі та інші передбачені законодавством цілі. Ми завжди запитуємо про потреби шкіл і намагаємося їх виконувати. Фінансування з міського бюджету повинно вистачати на цю галузь.

Депутат зазначив: у разі вимагання коштів у закладах освіти, керівники таких закладів будуть звільнені.

Секретар міської ради Олександр Шамота під час розгляду питання щодо внесення змін до бюджету на 2018 рік зауважив, що нині уже триває підготовка до наступного бюджетного року та виконуються кроки щодо подальшої підтримки галузі освіти уже зараз, в бюджеті 2018 року:

– Ми додаємо майже 3 мільйони на проектування в закладах освіти. Це стосується і заміни вікон і проведення ремонтів, тощо. Це робиться для того, аби уже з початку наступного року не втрачати час, а мати можливість проводити тендери, відповідні закупівлі, щоби усе виконувалися вчасно і в дитячих садочках і в школах.

Перейти до вмісту