Ви тут:
Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

Анатолій Ханко пропонує залучати АТОвців до археологічної та пошукової роботи

Заступник голови Полтавської обласної ради Анатолій Ханко під час сьогоднішнього засідання Координаційної ради з питань національно-патріотичного  виховання при Полтавській облдержадміністрації запропонував залучати учасників АТО до археологічної та пошукової роботи. Така робота, переконаний він, допоможе АТОвцям вивчити історію та соціалізуватися.

“У 2015-2016 році у нас був досвід залучення АТОвців до археологічних розкопок. Думаю, що правильно, коли люди, які воювали за цю землю, знають її історію. Ми маємо велике Більське Городище. Добре було б організувати на його базі археологічний табір з залученням АТОвців. Це була б і допомога нашим археологам, і хлопці б дізнавалися про історію. Також добре б залучати АТОвців до пошукових робіт”, – сказав Анатолій Ханко.

Він також зауважив, що вивчення історії “через лопату” буде значно результативнішим. Крім цього, наголосив заступник голови Полтавської обласної ради, доречно було б започаткувати на Полтавщині тематичний патріотичний фестиваль, який би став родзинкою області.

У свою чергу директор Департаменту культури і туризму Полтавської облдержадміністрації Валентина Вождаєнко підтримала таку ініціативу та повідомила, що нещодавно у Полтавській області відкрили новий туристичний маршрут “Від Більська до Руси”.

“Він користується значною увагою. Також у нас відкрита археологічна школа, в якій можуть брати участь й АТОвці. А на Більському Городищі є наметовий табір та велосипеди. На сьогодні ми маємо все, щоб брендувати його”, – сказала Валентина Вождаєнко.

Вона також зауважила, що пропозиції про започаткування фестивалю мають надходити від районів.

“До кінця листопада їх треба вже мати, щоб був час включити до культурно-мистецьких заходів Полтавської області. Тоді ми зможемо просити депутатський корпус підтримати їх фінансово”, – додала директор департаменту культури і туризму Полтавської облдержадміністрації.

Під час доповіді, вона наголосила, що найголовніший аспект у роботі департаменту – це співпраця з військовими частинами, учасниками АТО та родинами загиблих. Зокрема, цього року заклади культури Полтавської області безкоштовно відвідали 500 військовослужбовців.

До речі, у сьогоднішньому засіданні Координаційної ради з питань національно-патріотичного  виховання Полтавської облдержадміністрації також взяли участь представники райдержадміністрацій, міськвиконкомів та ОТГ.

“Координаційна рада з питань національно-патріотичного  виховання супроводжує, контролює і вносить пропозиції про зміни до цільової обласної програми патріотичного виховання. Сьогодні ми розглядаємо питання участі молоді у національно-культурному відродженні українського народу, розвитку традицій, мовної культури та національно-етнічних особливостей”, – сказав начальник Управління у справах сім’ї, молоді та спорту, заступник голови Координаційної ради з питань національно-патріотичного  виховання при Полтавській облдержадміністрації Олександр Буцький.

Перейти до вмісту