Ви тут:
Прес-релізи Суспільство Україна 

Амбітне завдання на наступні 5 років – 1 трлн доларів інвестицій, — Зубко

Маємо ставити амбітні завдання щодо залучення інвестицій. Україні необхідно ставити планку з щорічного залучення інвестицій не 10 млрд доларів, а в перспективі на наступні 5 років – 1 трлн доларів. І це цілком можливо, адже країна має для цього достатньо ресурсів і можливостей.

Про це під час X Національного експертного форуму NEF2018 в Одесі заявив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко.

«Назву чинники, які впливають на залучення інвестицій. Перше – відкритість. Сьогоднішній Уряд найбільш відкритий для бізнесу. Щомісяця зустрічаємось з бізнес-асоціаціями — ЄБА, УСПП, АТП та іншими. І це не просто зустрічі, це пошук продуктивних рішень найбільш болючих питань. Є дійсно перемоги. Дуже класно працює система PROZORRO, яка вибудувала прозору систему державних закупівель; впроваджено ефективну систему відшкодування ПДВ», — зазначив Геннадій Зубко.

За словами урядовця, другим важливим чинником, який допоможе залучати інвестиції є прозорість. «Починаючи з органів місцевого самоврядування і наповнення податкової бази. І кожен міський голова або голова громади буде чітко розуміти яке підприємство, що працює на його території, скільки сплачує ПДФО, акцизного податку, податку на прибуток. І це буде прозорою і зрозумілою системою як для бізнесу, так і майбутнього інвестора. Третій чинник — конкурентне середовище. Ми третій рік поспіль ведемо дискусію про приватизацію державних підприємств. Якщо ми говоримо про машинобудування – воно залишається не конкурентним. Це ж стосується і енергетики. Тому, Україні необхідно провести приватизацію, нарешті звільнитися від непрофільних і неефективних активів і тим самим, створити конкурентне середовище», — підкреслив Зубко.

Прес-служба Віце-прем’єр-міністра України

Перейти до вмісту