Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

66% котелень Полтаватеплоенерго станом на 10:00 вже працюють

Підключення котелень Полтавського обласного комунального підприємства “Полтаватеплоенерго” відбувається відповідно до графіка, який оприлюднений на сайті установи. За оперативною інформацією, станом на 10:00 сьогодні у Полтаві вже працює 66% котелень.

Зокрема, як повідомили Новинам Полтавщини у прес-службі підприємства, наразі до тепла підключені 91% дитячих садочків, 55% лікарняних закладів та 16% шкіл.

“Цифри у лікарняних закладах та школах невеликі переважно через те, що самі заклади не погоджуються на пуск тепла. Вони пояснюють це тим, що наразі немає такої необхідності”, – розповів провідний фахівець зі зв’язків з громадськістю та пресою Олександр Циганок.

Відмова від підключення до тепла, очевидно, спричинена тим, що температура повітря дозволяє не вмикати поки що опалення. До того ж цей тиждень школярі на канікулах.

Що ж до кількості житлових будинків полтавців, які вже мають теплі батареї, то чітких даних Полтаватеплоенерго не має.

“Справа у тому, що цьогоріч уже понад 95% житлового фонду Полтави мають індивідуальні лічильники тепла у будинках. Тож, хоча фахівці нашого підприємства уже ввімкнули їм теплопостачання, самі мешканці багатоповерхівок можуть прийняти колегіальне рішення і відключити його”, – зауважив Олександр Циганок.

Він також наголосив, що наразі підключення котелень триває, тож дані про це постійно змінюються.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що опалювальний сезон у Полтаві починається вчора. Котельні Полтаватеплоенерго поступово підключає протягом 24-25 жовтня.

Перейти до вмісту