Ви тут:
Полтавщина субсидії Суспільство ТОП-новина 

219 тисяч сімей Полтавщини отримають субсидію на опалювальний період

Сьогодні під час апаратної наради обговорили організацію роботи щодо проведення перерахунку розмірів житлових субсидій із початком опалювального періоду 2018/19 року.

“На сьогодні субсидію отримують 219 тисяч сімей області. Ці сім’ї отримуватимуть її і під час опалювального періоду, який розпочнеться: у будинках з індивідуальним опаленням з 1 жовтня, а в будинках з централізованим опаленням — за рішенням місцевих рад, в залежності від добової температури повітря”, – повідомила директор Департаменту праці та соціального захисту населення Полтавської ОДА Людмила Корнієнко.

За новим положенням про надання субсидії, право на її отримання мають 219 тисяч сімей, а в минулому опалювальному періоді субсидію отримували 365 тисяч сімей, що становило 62% від всіх сімей області. Середня субсидія минулого опалювального періоду склала 1500 грн/міс. на сім’ю.

“Ми зберемо окрему нараду для вирішення питання щодо виділення коштів з місцевих бюджетів на часткову доплату комунальних послуг. Адже збільшення тарифів на 23% – це дуже відчутно для будь-кого, а особливо для малозабезпечених верст населення. Тому ми повинні знайти можливість допомогти населенню”, – зазначив голова Полтавської ОДА Валерій Головко.

На сьогоднішній день сім’ям, які отримували субсидію влітку необхідно повторно звертатись в Управління соцзахисту для перерахування субсидії на опалювальний період.

“Також є категорія сімей, які отримували субсидію минулого року, а сьогодні не отримують. Це сім’ї в яких відсутні доходи, або дохід менше мінімальної заробітної плати, або вони не сплати ЄСВ. Таких налічується 74 тисячі сімей. Також є 20 тисяч сімей, по яких приймались рішення на засіданні комісії, щодо виключення осіб, які зареєстровані, але не проживають за даною адресою”, – розповіла Людмила Корнієнко.

У законодавстві щодо надання житлових субсидій є виключення, яке повністю залежить від місцевої влади, щодо визначення подальшого права на надання субсидій таким сім’я.

“Вони повинні з 1 жовтня повторно звернутись в органи соцзахисту населення із заявою та декларацією. Органи соцзахисту здійснюють запит до всіх відповідних структур та передають дані на розгляд комісій райдержадміністрацій, міськвиконкомів щодо можливості надання адресної субсидії”, – додала Корнієнко.

У Законодавстві ж передбачено, що можливе прийняття позитивного рішення, за винятком сімей, в яких хтось протягом останніх 60 днів перебував за кордоном.

Для сільської місцевості можливий розгляд на комісії можливий, якщо є чи протягом останніх 6 місяців були серйозні хвороби чи інші обставини.

Для міст обласного значення єдина умова: відсутність доходів, в зв’язку з довготривалою хворобою, або якщо сім’я заплатить ЄСВ протягом 2-х місяців перед зверненням.

Валерій Головко надав доручення щодо моніторингу видачі довідок про непрацездатність та категорії людей, які взагалі не подають довідку про доходи

Також є сім’ї, які не можуть отримати субсидію через борг по сплаті компослуг, який перевищує 340 грн.

У жовтні та листопаді відбудеться виплата невитрачених сум субсидії сім’ям, які використовують індивідуальне опалення (100 куб. м газу — 695, 79 грн, 150 кВт електроенергії — 135 грн). Таких сімей в області — 58 тисяч.

До 10 листопада сім’ї вже знатимуть розмір субсидії.

Перейти до вмісту