Ви тут:
Суспільство Україна 

За рік – жодного прогресу в мирному врегулюванні на Донбасі, – Ірина Геращенко

Росія не виконала жодного пункту Мінських домовленостей і за рік не було досягнуто прогресу в мирному врегулюванні конфлікту на Донбасі.

Обговорення відбулося у рамках неформальної мінської платформи в українському парламенті, під час якої відбулась зустріч зі спеціальним представником головуючого в ОБСЄ, представником в Тристоронній контактній групі (ТКГ) Мартіном Сайдіком, повідомила перший віце-спікер парламенту, представник України на переговорах Ірина Геращенко у Facebook.

“Депутати всіх фракцій (окрім ОБ) наголосили на невиконанні РФ жодного пункту Мінських угод. Ми не просунулися ні на крок в мирному врегулюванні на Донбасі за цей рік через деструктивну позицію РФ і її маріонеточних режимів” – написала Геращенко.

Також за  її словами, парламентарі висловили глибоке занепокоєння і обурення заявами про спроби провести у листопаді “вибори” в ОРДЛО, “які не відповідають духу і букві Мінських угод, українському законодавству й можуть призвести до серйозної дестабілізації ситуації на Донбасі”.

“Депутати ВР закликали представника ОБСЄ підняти в Мінську питання неприпустимості “виборів”, і також звернутися до представників РФ із закликом публічно засудити ці вибори і відмовитися від сценарію їх проведення”, – зазначила віце-спікер парламенту.

Перейти до вмісту