Ви тут:
PROвсе Суспільство 

Як може нашкодити організму хліб, – розповіли експерти

Фахівці в області здорового харчування не рекомендують їсти борошняні вироби у великій кількості, особливо, виготовлені з обробленого пшеничного борошна. Такі продукти заважають нормальному травленню, стверджують експерти.

 Хліб

Якщо головним інгредієнтом випічки стає пшеничне біле борошно, такий продукт не дасть організму практично ніяких вітамінів. Крім того, борошняні вироби і хліб містять у собі багато солі, цукру, крохмалю і часто дріжджів – це багатокомпонентний склад може стати занадто великим навантаженням для травлення. Якщо вживати борошняні вироби і хліб регулярно, по кілька разів на день, це може негативно позначитися на метаболізмі, посприяти ожиріння, хвороб шлунка і кишечника, застерегли фахівці.

У той же час відмовлятися від вживання якісного хліба з мало обробленого борошна не потрібно – цей продукт є хорошим постачальником клітковини. На думку дієтологів, хлібним виробам і випічці з білої муки слід віддавати перевагу більш «грубим» продукти – наприклад, з житнього борошна.

Медики не рекомендують вживати хліб з продуктами тваринного походження, так як кожна з цих складових потребує різних ферментів для переробки, і в дуеті вони виявляються занадто важкими для шлунка, можуть викликати розлад та інші неприємності з травним трактом. За їх словами, хліб правильно вживати разом з овочами і зеленню – в рослинних продуктах містяться вітаміни, активізуючі переробку складних вуглеводів, наявних у хлібі.

Перейти до вмісту