Ви тут:
Суспільство Україна 

Визначили переможців конкурсу «Неймовірні села України 2018»

3 вересня, у Мінагрополітики відбулась церемонія нагородження переможців та фіналістів IІI Всеукраїнського конкурсу «Неймовірні села України 2018», в рамках якого відзначаються села та селища, які досягли значних успіхів в розвитку сільських територій.

Участь у заході взяли керівник Міністерства агрополітики, представники експертної ради конкурсу, Посольства Королівства Нідерланди в Україні, проекту «Німецько-український агрополітичний діалог», повідомляють у Мінагрополітики.

«Перед Урядом стоїть важливе завдання – скоротити розрив, який існує між станом сільських територій та успіхами, які демонструє аграрний бізнес, що на них розвивається. Ми прагнемо, щоб українські села жили настільки добре, наскільки агробізнес може заробляти гроші, – сказав Максим Мартинюк у вітальному слові, нагадавши, що Уряд наразі здійснює низку послідовних кроків, спрямованих на підвищення добробуту громад, зокрема, відбувається передача земель сільськогосподарського призначення у власність об’єднаних територіальних громад. – Ми сподіваємось, що ці та інші заходи децентралізації будуть робити українські села ще більш неймовірними, тому що даватимуть інструмент для розвитку, проявлення ініціатив та втілення їх у життя».

За результатами конкурсу, перше місце посіло селище Гоща, Рівненської області, друге – село Крилос, Івано-Франківської області, третє – село Іловиця, Тернопільської області. Формат конкурсу у 2018 році передбачав відбір найкращого бізнес-плану розвитку сільських територій.

Нагороджуючи переможців, заступник міністра Олена Ковальова відзначила соціальну місію конкурсу, який об’єднує усі регіони країни та дозволяє селам залучати позитивний досвід одне одного та максимально ефективно використовувати природні, історичні, культурні надбання. За словами заступника міністра Віктора Шеремети, популяризація найкращих практик та ініціатив, спрямованих на розвиток сільських територій, допоможе екстраполювати цей позитивний приклад на інші села України.

Переможці отримали грошові нагороди та дипломи, а фіналісти – призи від партнерів конкурсу.

Перейти до вмісту