Ви тут:
Суспільство Україна 

Верховна Рада прийняла Закон про дерегуляцію цукрової галузі

Сьогодні, 4 вересня, на засіданні Верховної Ради України було прийнято Закон України «Про визнання такими, що втратили чинність, деяких законів України щодо державного регулювання виробництва і реалізації цукру» (№4532), реалізація якого надасть можливість зберегти потенціал бурякоцукрової галузі та забезпечити її подальший розвиток.

За відповідне рішення проголосувало 263 народних депутати України. Закон набере чинності на наступний день після його опублікування, повідомляє Урядовий портал.

«Сьогодні державне регулювання цукрової галузі не лише втратило свою актуальність, а й стало певною перепоною для розвитку. Тому  прийняття «цукрового» законопроекту є важливим як для виробників цукру, так і для споживачів. Дерегуляція галузі сприятиме стабілізації цін на внутрішньому ринку, збільшенню кількості виробників цукру, а також сталому функціонуванню цукрової галузі в умовах вільної конкуренції», – прокоментувала прийняття Закону заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Олена Ковальова.

Зокрема, прийнятим Законом України визначається:

– визнати таким, що втратив чинність, Закон України «Про державне регулювання виробництва і реалізації цукру»;

– у частині першій статті 5 Закону України «Про державне регулювання імпорту сільськогосподарської продукції» виключити слова «крім обов’язкових мінімальних цін на реалізацію (продаж) цукрових буряків для виробництва цукру квоти «А» та квоти «В» і цукру квоти «А», які визначаються відповідно до Закону України «Про державне регулювання виробництва і реалізації цукру»;

– у розділі XVI Митного тарифу України, встановленого Законом України «Про Митний тариф України», запровадити нульове ввізне мито на обладнання для цукрового виробництва за кодом УКТ ЗЕД 8438 30 00 00.

Перейти до вмісту