Ви тут:
Полтавщина прес-онлайн-конференція Суспільство 

Веб-конференція з заступником начальника ГУ ДФС у Полтавщини Дмитром Коротюком „Податковий та митний аудит“

У поточному році відбулися зміни у законодавстві, які зокрема, не оминули і Податковий та митний аудит.

Безліч платників податків вже отримали роз’яснення з вищезазначеного питання, але запитання продовжують виникати. 

На актуальні запитання: „Податковий та митний аудит“ відповів під час Інтернет-конференції в ОКІА «Новини Полтавщини» заступник начальника Головного управління ДФС у Полтавській області Дмитро Коротюк.

Від чого залежить періодичність проведення документальних планових перевірок платників податків?

До плану-графіка проведення документальних планових перевірок відбираються платники податків, які мають ризик щодо несплати податків та зборів, невиконання іншого законодавства, контроль за яким покладено на контролюючі органи.

Періодичність проведення документальних планових перевірок платників податків визначається залежно від ступеня ризику в діяльності таких платників податків, який поділяється на високий, середній та незначний. Платники податків з незначним ступенем ризику включаються до плану-графіка не частіше, ніж раз на три календарних роки, середнім – не частіше ніж раз на два календарних роки, високим – не частіше одного разу на календарний рік. (ст. 77 п. 77.2. ПК України).

Коли надається право на проведення документальної планової перевірки платника податків?

Право на проведення документальної планової перевірки платника податків надається лише у випадку, коли йому не пізніше ніж за 10 календарних днів до дня проведення зазначеної перевірки вручено під розписку або надіслано рекомендованим листом з повідомленням про вручення копію наказу про проведення документальної планової перевірки та письмове повідомлення із зазначенням дати початку проведення такої перевірки. (ст. 77 п. 77.4. ПК України).

Чи мають право працівники органів ДФС у ході проведення перевірки вимагати від платників податків, що перевіряються, проведення інвентаризації основних засобів, товарно-матеріальних цінностей, коштів, зняття залишків товарно-матеріальних цінностей, готівки?

Працівники органів ДФС (контролюючі органи) мають право вимагати під час проведення перевірок від платників податків, що перевіряються, проведення інвентаризації основних засобів, товарно-матеріальних цінностей, коштів, зняття залишків товарно-матеріальних цінностей, готівки. ( ст.20. п. 20.1.9 ПК України).

При здійсненні митного контролю після випуску товарів чим передбачено направлення письмових запитів на підприємства та отримання документів або їх засвідчених копій ?

З метою здійснення митного контролю після випуску товарів органи доходів і зборів мають право направляти письмові запити та отримувати документи або їх засвідчені копії, інформацію що стосуються переміщення товарів, транспортних засобів комерційного призначення через митний кордон України, випуску товарів та їх використання на митній території України або за її межами.( п.5 ст. 334 МК України).

Якою може бути фінансова гарантія?

Фінансова гарантія може бути індивідуальною, багаторазовою та генеральною.(ст.309 МК України).

Попередня митна декларація подається декларантом або уповноваженою ним особою органу доходів і зборів, в зоні діяльності якого товари, транспортні засоби комерційного призначення будуть пред’явлені для митного оформлення, з метою:

Попередня митна декларація подається декларантом або уповноваженою ним особою органу доходів і зборів, в зоні діяльності якого товари, транспортні засоби комерційного призначення будуть пред’явлені для митного оформлення, з метою проведення аналізу ризиків та прискорення виконання митних формальностей.( ст. 259МК України)

ГУ ДФС у Полтавській області

Перейти до вмісту