Ви тут:
Суспільство Україна 

В Україні успішно випробували нову бронемашину “Лев”

На ДП “Львівський бронетанковий завод”, що входить до складу ДК “Укроборонпром”, успішно завершили визначально-відомчі випробування броньованої ремонтно-евакуаційної машини (БРЕМ) “Лев” і готові до її серійного виробництва.

Машину створено на базі танка Т-72. БРЕМ призначена для евакуації та буксирування несправної, пошкодженої гусеничної та колісної військової техніки в умовах бойових дій, проведення її поточного та середнього ремонту в польових умовах, повідомляють у ДК “Укроборонпром”.

“Лев” оснащений лебідкою із тросом робочою довжиною 200 метрів, яка розвиває тягове зусилля у 22 000 – 25 000 кгс, а при використанні додаткових поліспастів – до 75 000 кгс.

Електрозварювальне обладнання, яке живиться від генератора ремонтно-евакуаційної машини, дозволяє проводити електрозварювальні роботи в польових умовах.

Крім того, БРЕМ “Лев” має кран-стрілу максимальною вантажопідйомністю 12 тонн для проведення у польових умовах монтажу-демонтажу вузлів та агрегатів, зокрема, танкових башт, двигунів, коробок передач, опорних катків тощо.

Перейти до вмісту