Ви тут:
Суспільство Україна 

Україна та КНР планують розвивати співробітництво у сфері кіновиробництва

Міністр культури України Євген Нищук провів зустріч із заступником Генерального директора Департаменту з питань управління засобами масової інформації Національної адміністрації з питань радіо і телебачення Китайської Народної Республіки Лю Чаоронг.

Під час зустрічі сторони порушили питання розвитку двостороннього співробітництва в культурно-гуманітарній сфері та у сфері кіновиробництва між Україною та Китаєм, повідомляє Урядовий портал.

Зокрема, було відзначено, що дієвим механізмом у розвитку двосторонньої співпраці між двома країнами є діяльність Українсько-китайської підкомісії з питань співробітництва у сфері культури.

За результатами засідання підкомісії та двосторонніх зустрічей було досягнуто низки домовленостей щодо заохочення створення культурного продукту та налагодження прямих контактів між культурними інституціями, у тому числі окрема увага приділятиметься  сфері кіновиробництва.

Як повідомив Лю Чаоронг, у Китаї бурхливо розвивається радіо і телебачення, зокрема, станом на кінець 2017 року покриття радіомовлення склало 98%, а покриття телебачення – 99%. Було випущено 318 телесеріалів, 350 мультфільмів і 970 різножанрових фільмів, з них 87 фільмів у копродукції.

«Китай притримується політики не лише виходу на зовнішній ринок, а й запрошує іноземних представників до співпраці. Ми хочемо розширити співробітництво в сфері медіа. Культура наших обох країн дуже багата, тож ми маємо об’єднувати українські та китайські історії  і створювати спільний культурний продукт. Хоча нас розділяють гори і моря, ми в рамках ініціативи «Один пояс, один шлях» прагнемо подальшого розвитку наших відносин», – наголошує Лю Чаоронг.

Міністр культури України Євген Нищук висловив зацікавленість у подальшому розвитку  співробітництва у сфері культури та безпосередньо в реалізації спільних проектів із залученням  українських виробників телевізійного контенту та бізнесового сектору.

«Наразі опрацьовується питання підписання Угоди про копродукцію між нашими країнами, дуже важливо, щоб ті намагання державних органів, які підписують угоди про співробітництво, експонувалися на конкретну реалізацію. Зокрема, ми дуже зацікавлені в подальшому просуванні української кінопродукції в Китаї та налагодженні спільного кіновиробництва. Як мені відомо, станом на сьогодні українські та китайські кінокомпанії здійснюють виробництво 3 кінопроектів», – зазначив Євген Нищук.

Зі свого боку Лю Чаоронг засвідчив намір китайської сторони значно розширити співробітництво між Україною та КНР, зокрема в частині кіно і телебачення.

Перейти до вмісту