Ви тут:
Суспільство Україна 

Україна та ЄС започатковують нову програму макрофінансової допомоги обсягом мільярд євро, – Володимир Гройсман

Україна та Європейський Союз започатковують нову, четверту за рахунком, програму макрофінансової допомоги Україні обсягом мільярд євро.

Про це сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час зустрічі з Віце-президентом Європейської Комісії Валдісом Домбровскісом, повідомляє Урядовий портал.

Високопосадовець перебуває в Україні з візитом. Його основна мета – підписання Меморандуму про взаєморозуміння за четвертою програмою надання макрофінансової допомоги Україні обсягом 1 млрд євро.

Ідея програми активно опрацьовувалася під час візиту Глави Уряду Володимира Гройсмана до Брюсселя у травні поточного року. А законодавче рішення Європарламенту та Ради ЄС про надання допомоги було підписано в липні поточного року.

Глава Уряду наголосив, що Україна вважає виконання Угоди про асоціацію з ЄС ключовим орієнтиром змін у державі і продовжує реформи, які дозволять наблизитися до стандартів Євросоюзу в усіх сферах життя.

«Ми відчуваємо підтримку, – сказав Володимир Гройсман. – Для нас надзвичайно важлива реалізація завдань Угоди про асоціацію з ЄС. Ми продовжуємо структурні зміни, які також дозволяють наблизитися до стандартів ЄС».

«Я радий бути в Києві і обговорити нашу спільну роботу, наші кроки щодо поглиблення співпраці. Ми підписуємо сьогодні угоду (про макрофінансову допомогу), і хотів би підкреслити, що Україна демонструє великий прогрес на шляху реформ», – зазначив зі свого боку Валдіс Домбровскіс.

Співрозмовники наголосили, що програма макрофінансової допомоги – це складова політики співробітництва.

«Ми раді зростанню торгівлі з ЄС, відкриті для інвестицій і відзначаємо інтерес до України, – сказав Володимир Гройсман. – Для нас завдання – забезпечити нормальний інвестиційний клімат і ведення підприємництва, аби кожна інвестиція була захищена і успішна».

Перейти до вмісту