Ви тут:
Освіта Суспільство Україна 

У вишах стартує ініціатива зі створення підприємницьких клубів

Уже з цього навчального року тисячі студентів зможуть отримувати підприємницькі навички в університетах, незалежно від спеціальності – у межах раніше початої співпраці МОН та ГО «Платформа інноваційного партнерства» (YEP) запускають ініціативу зі створення у вишах підприємницьких клубів.

Передбачається, що такі клуби розвиватимуть підприємницьку культуру та мислення у студентів, поширюватимуть стартап-рух серед молоді та допоможуть сформувати як тренд започаткування стартапів в університетах, повідомляє Урядовий портал.

Зокрема, у клубах відбуватимуться зустрічі з підприємцями, обговорення нових ідей та проектів, перегляд відеолекцій тощо. Найголовніше – студенти знатимуть, куди їм іти і до кого звернутися за порадою, якщо у них виникає ідея і бажання розвинути її у стартап.

Створити такий клуб дуже просто. Насамперед потрібно заповнити заявку за цим посиланням http://bit.ly/YEPClub  Також закладу потрібно виділити приміщення, де студенти зможуть збиратися і проводити потрібні заходи, та забезпечити в ньому комфортну роботу.

Займатимуться організацією та подальшою роботою клубу локальні команди кожного університету або факультету, куди увійдуть студенти-волонтери та координатор з числа співробітників вишу. Приміром, така команда забезпечуватиме активності в клубі, запрошуватиме спікерів, складатиме графік його роботи тощо.

Щоб залучити якомога більше студентів до клубу, університети можуть задіяти різноманітні види заохочення, які є традиційними для закладів вищої освіти. Наприклад, зараховувати студентам організацію заходів клубу чи роботу над стартапом у клубі як виробничу практику.

Водночас МОН і YEP надаватимуть методологічну й організаційну підтримку клубам, проводитимуть тренінги для локальних команд та їх координаторів, а також заохочуватимуть найактивніші клуби.

Перейти до вмісту