Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У Полтаві зібралися «анонімні книголюби»

У Полтавській обласній бібліотеці для юнацтва імені Олеся Гончара, за ініціативи управління Департаменту культури та туризму Полтавської облдержадміністрації, започаткували новий захід для любителів книги. Відучора в бібліотеці запрацював «Клуб анонімних книголюбів».

Читати не нудно, а корисно й цікаво. Так вважають члени клубу. Читачі різного віку зібралися на перше презентаційне засідання. Про це повідомили у Полтавській ОДА.

Бібліотекарка Олена Колінько розповіла, що задум покликаний популяризувати книгу та читання серед молоді. У рамках проекту люди розповідають про книги, які прочитали та вважають вартими уваги. Сама ж назва «Клуб анонімних книголюбів», говорить Олена – це трохи іронія на психологічні групи підтримки, які ми часто бачимо у фільмах.

«Підлітки, які люблять читати, зазвичай інтроверти. Вони люблять сидіти з книжкою вдома, щоб їх ніхто не чіпав. А ще полюбляють проводити час за комп’ютером. Виходити на загал для них – ніби вийти із зони власного комфорту. Тому в нашому клубі ми ще й вчитимемося спілкуватися наживо», – сказала Олена Колінько. На першому зібранні учасники знайомляться за горнятком чаю  та презентують себе.

«Люблю детективи, трилери, підліткову літературу. Прийшла сюди, перш за все, за живим спілкуванням. Адже в наш час інформаційних технологій потрібно не забувати, що книга – це те джерело, з якого ми черпаємо інформацію. Сподіваюся, що тут знайду однодумців», – розповіла учасниця клубу Владислава Дудник.

Книголюби планують збиратися щомісяця. Організовуватимуть книжкові ігри, дискусії, тематичні вечірки та вікторини.

Перейти до вмісту