Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У Полтаві з професійним святом привітали працівників галузі фізичної культури та спорту (ФОТО)

Учора у міському Будинку культури відбулись урочистості з нагоди відзначення Дня фізичної культури та спорту.

На свято були запрошені керівники та працівники підприємств й організацій галузі фізичної культури: спортсмени, тренери, ветерани спорту. Про це повідомили у Полтавській міській раді.

Привітав працівників галузі з професійним святом міський голова Полтави Олександр Мамай. Він наголосив, що з кожним роком у Полтаві кількість тих, хто прагне займатися спортом зростає, а їхні здобутки – вражають:

– За останній рік полтавські спортсмени вибороли чемпіонські титули на змаганнях різного рівня. Цьогоріч Полтава має 52 чемпіони та 159 призери чемпіонатів України з видів спорту в усіх вікових категоріях. Цьогоріч присвоєно 455 масових спортивних розрядів, 250 І-ІІ дорослих розрядів, 47 Кандидатів у майстри спорту України та 15 майстрів спорту України, – розповів очільник міста.

За високу професійну майстерність, вагомий особистий внесок у розвиток фізичної культури і спорту Почесними грамотами та Подяками мер особисто нагородив кращих з кращих: тренерів, Майстрів спорту, працівників спортивних закладів, тренерів-викладачів, юних та дорослих спортсменів.

Серед нагороджених цього дня і Лілія Занько. Жінка повязала своє життя зі спортом з самого дитинства. Нині вона – тренер-викладач та входить до складу збірної України з армспорту:

– Щоби перемагати, потрібне велике бажання та прагнення займатися справою, яку обрав. Я дуже люблю армспорт і намагаюся передати цю любов своїм учням.

А щоби навчити дітей, говорить жінка, необхідний особистісний підхід до кожного учня та яскравий приклад:

– Я завжди намагаюся подавати приклад своїм учням, адже пусті слова не матимуть ніякого ефекту. Я сама не просто викладаю, а досі тренуюся, беру участь в змаганнях.

На нагородженні спортсменів приємні моменти свята не завершились. На усіх присутніх у святковій залі чекав ще один сюрприз від Олександра Мамая – розіграш десяти спортивних велобайків. А святковий настрій спортсменам цього дня підіймала яскрава та неординарна кавер-група «Дебош».

Довідково:

Міська влада всіляко підтримує спортивну галузь. Тільки у 2018 році на її функціювання з міського бюджету було спрямовано більше 51 мільйону гривень. З них – понад 7 мільйонів на капітальні та поточні ремонти. За кошти міського бюджету в кожному спортивному закладі міста встановлено протипожежну системи на суму 375 тисяч гривень.Для якісного проведення тренувань у комуналньих спортивних закладах, з міського бюджету виділено 200 тисяч гривень на придбання спортивного інвентарю.

Міська влада підтримує молодь, яка прагне працювати та розвиватися. Уже десять років поспіль у Полтаві виплачується стипендія міського голови талановитим спортсменам. Для виплати стипендій юним зіркам спорту у міському бюджеті на 2018 рік виділено кошти в сумі 100 тисяч 800 гривень.

 

Перейти до вмісту