Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У Полтаві розпочалося засідання Секції Асоціації міст України з питань земельних ресурсів та комунального майна

Протягом двох днів, 27 та 28 вересня, експерти з усіх куточків України обговорюватимуть питання, що стосуються земельного законодавства, ділитимуться досвідом у сфері земельних ресурсів, в рамках засідання Секції Асоціації міст України з питань земельних ресурсів та комунального майна.

27 вересня у Полтаві розпочала свою роботу Секція Асоціації міст України з питань земельних ресурсів та комунального майна. Зазначений захід проводиться у нашому місті вперше, в рамках проекту «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» (ПУЛЬС), який реалізується за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку, повідомляє Полтавська міська рада.

Заступник виконавчого директора Асоціації міст України, директор аналітичного центру Ярослав Рабошук розповів, що подібні заходи для членів АМУ проводяться постійно:

“Асоціація міст України – це об’єднання органів місцевого самоврядування. Сюди входять більше 700 членів, з них 300 – об’єднані територіальні громади. Ми постійно проводимо різноманітні заходи для органів місцевого самоврядування, зокрема для вузьких спеціалістів, наприклад з галузей освіти, охорони здоров’я, землевпорядкування, тощо”.

Участь в сьогоднішньому засіданні секції взяли представники управлінь та відділів з питань земельних ресурсів, експерти з земельних питань з більш як 30 міст України.

З початком роботи Секції усіх присутніх привітав секретар міської ради Олександр Шамота:

“Я вдячний вам, що на цьому майданчику ви будете не просто ділитися досвідом у питаннях земельних ресурсів, але й напрацьовувати законодавчі ініціативи, пропозиції, для того щоби подавати їх до відповідного Комітету Верховної Ради, депутатів. І це важливо, тому, що ви, як ніхто, на місцях розумієте всю цю проблематику, всі ті питання, з якими ми стикаємося. А їх дуже багато. Я бажаю вам плідної роботи та запрошую вас до Полтави якомога частіше”.

У програмі засідання Секції – обговорення новинок земельного законодавства, обмін досвідом у галузі земельних питань між учасниками на прикладі ГІС-систем містобудівного кадастру Полтавської міської ради.

Начальник Полтавського міського управління земельних ресурсів та земельного кадастру Юрій Трегубов зазначив, що Полтаві є чим поділитися з колегами з інших міст:

“У нас дуже великий досвід. Наша служба працює більше 25 років. У нас є свої напрацювання, програмні продукти, які стосуються земельних відносин. Зокрема, колосальна робота проведена щодо формування міської інформаційної системи в галузі земельних ресурсів – кадастрової, або, так званої, геоінформаційної системи. Про це ми також будемо говорити в процесі роботи”.

Також, на порядку денному обговорення питань у сфері землеустрою, які, зокрема стосуються сплати земельного податку; створення Єдиного реєстру осіб, які скористались правом на безоплатну передачу їм земельних ділянок із земель державної або комунальної власності; врегулювання на місцях оформлення права користування землею під будівлями, що знаходяться у сумісній частковій власності суб’єктів різної організаційно-правової форми та форми власності.

Перейти до вмісту