Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У Полтаві пройде хакатон з програмування з використанням Lego

7 жовтня у приміщенні ПУЕТ вперше пройде змагання для дітей 8 -14 років з програмування на Scratch з використанням наборів робототехніки Lego.

Подія відбудеться у рамках міжнародної ініціативи Meet and Code 2018 та тижня коду ЄС. Мета ініціативи Meet and Code – показати, як із допомогою програмування можна втілити найсміливіші творчі ідеї.

У Полтаві такою подією буде челендж-хакатон «Scratch and Lego» — змагання для дітей 8 -14 років з програмування на Scratch з використанням наборів робототехніки Lego.

Організатори говорять, що школярі добре знають мову Scratch, а на хакатоні вони навчаться використовувати її для керування роботами.

Сам же хакатон — поєднання навчання та гри, змагання. Команди дітей разом з батьками (один дорослий на одну команду з чотирьох дітей) виконують завдання, використовуючи візуальну мову Scratch та набори Lego.

Учасники вчаться не тільки програмуванню, але і взаємодії у команді в умовах дедлайну, як справжні програмісти.

Участь — безкоштовна, але на конкурсній основі. Необхідно зробити власний проект на Scratch та вказати посилання на нього при реєстрації (https://goo.gl/o1F5YL).

План події:

  • майстер -клас зі складання роботів та програмування їх роботи;
  • поділ на команди;
  • оголошення завдань;
  • огляд журі робіт кожної команди та кава-брейк для учасників;
  • нагородження переможців та заохочення учасників.

Членами журі виступлять представники IT-компаній Полтави: The White Label Agency, BeetRoot та інші.

Довідка: Організатори події — фонд BrainBasket, який займається популяризацією IT-освіти у Полтаві, та проводить безкоштовне навчання дітей та дорослих основам програмування, та студія STEM-освіти «Технолаб», яка навчає дітей робототехніці та програмуванню.

Анна Брухно

Перейти до вмісту