Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У Полтаві хочуть зберегти “Декоративні культури” і повернути техніку підприємству

Заступник міського голови Олексій Чепурко та депутати міської ради Андрій Матковський та Сергій Луценко зустрілися з колективом КП «Декоративні культури» аби обговорити питання збереження та відновлення підприємства.

26 вересня в комунальному підприємстві «Декоративні культури» відбулася робоча зустріч, у якій взяли участь заступник міського голови Олексій Чепурко, голова найбільшої в міськраді фракції БПП Андрій Матковський, заступник начальника КП «Декоративні культури», депутат Сергій Луценко та працівники підприємства, повідомляє Полтавська міська рада.

Під час зустрічі обговорили питання, яке нині є болючим для працівників – повернення техніки, що була передана в приватні структури, назад до підприємства. Не так давно в КП «Декоративні культури» працювали 150 чоловік. Нині ж робітники йдуть з підприємства, адже необхідної техніки для праці тут немає.

Заступник міського голови Олексій Чепурко зазначив, що будуть вживатися усі засоби задля збереження «Декоративних культур», а питання щодо ліквідації підприємства навіть не розглядається:

“Усім відомо, що тут є певні проблеми. Разом з тим, що приватному підприємству була передана частина комунальної техніки, за цією технікою була звільнена частина працівників, що викликало певні занепокоєння. Це питання було взято на контроль депутатів міськради. Тому сьогодні ми приїхали на зустріч, щоби заспокоїти працівників, запевнити їх в тому, що підприємство буде збережено”.

Олексій Чепурко повідомив, що уже розпочинаються певні процедури, щодо повернення комунальної техніки назад до підприємства.

Депутат міської ради Андрій Матковський зауважив, що діяльність «Декоративних культур» є надзвичайно важливою для міста, а отже контролюватиме питання його збереження особливо пильно:

“Зараз перед нами своїть задача якнайшвидше виправити ту ситуацію, яка склалася. Ми будемо контролювати питання повернення техніки до підпримєства. Маю надію, що люди, які пішли, також повернуться сюди працювати. Окрім того, аби підприємство працювало в штатному режимі та розвивалося треба відновити фінансування, почати закуповувати нову техніку, вирішувати питання по реконструкції теплиць, які тут працюють”.

Робітники «Декоративних культур» говорять: свою роботу люблять та сподіваються на те, що підприємство існуватиме та розвиватиметься і надалі. А ті, хто з підпримєства пішов, повернуться щойно повернеться техніка.

Перейти до вмісту