Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У Полтаві готуються до наймасштабнішого арт-проекту «Полтава вишивана»

22 вересня у Полтаві відбудеться традиційний арт-проект «Полтава вишивана». Розпочнеться він об 11:30 на Соборному майдані та вируватиме упродовж дня у парку культури та відпочинку «Перемога».

13 вересня заступник міського голови Світлана Тарашевська провела нараду по питанню підготовки та проведення арт-проекту та святкового концерту з нагоди святкування Дня міста, повідомляють у міській раді.

Організатори продумали різноманітну та насичену програму фестивалю. Протягом дня у парку «Перемога» на різних локаціях відбудуться фестиваль полтавської кухні, ярмарки полтавських виробників, фестивалі народної творчості та молодіжних вуличних культур, «свято фарб», працюватимуть дитячі розважальні зони, «містечко майстрів», виставки квітково-овочевих композицій.

Також, на заході працюватимуть палатки закладів громадського харчування із стравами української кухні. До приготування страв долучаться студенти коледжу харчових технологій, кооперативного та комерційного технікумів.

Особливу увагу під час свята буде приділено безпеці гостей та учасників святкових заходів. Так, Світлана Тарашевська дала доручення впродовж усієї святкової ходи від Білої Альтанки до парку «Перемога», і увесь день на заході організувати чергування поліцейських та рятувальників.

Під час зібрання також обговорили питання благоустрою території, де буде проходити свято. У день фестивалю у парку встановлять додаткові урни та контейнери для сміття.

Окрім цього, було надано доручення проінформувати населення та керівників автопідприємств, маршрути яких пролягають по маршруту святкової ходи, про обмеження руху під час проведення арт-проекту.

Так, 22 вересня з 12 до 13 години тимчасово припиниться рух транспортних засобів по маршруту руху святкової ходи «Полтава вишивана»: Біла Альтанка — Соборний майдан — вул. Соборності — вул. Конституції — Першотравневий проспект — Парк культури та відпочинку «Перемога», враховуючи перехрестя вулиці Конституції з вулицею Небесної Сотні та перехрестя вулиці Шевченка з вулицею Садовою. Відповідну інформацію буде розміщено у засобах масової інформації.

Перейти до вмісту