Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У Миргороді відбулась зустріч трьох поколінь

Ветерани Другої Світової війни, учасники АТО та козацький рій “Соколята” МСШ №5 – стали учасниками “Зустрічі трьох поколінь”, що відбулася до Дня міста та 75-ї річниці визволення Миргородського краю від нацистських загарбників. Патріотичне зібрання проходило в Миргородському краєзнавчому музеї.

Учасників тематичного заходу привітала секретар міської ради Наталія Гирка. Вона наголосила на значимості такої зустрічі та привітала присутніх зі святом. Наталія Олексіївна побажала міцного здоров’я ветеранам та закликала молодь бути гідними нащадками своїх дідів та батьків, повідомляють у міській раді.

Спілкування представників різного покоління об’єднало високе почуття патріотизму. Голова ради Миргородської міської організації ветеранів України Василь Вертелецький розповів про діяльність цієї організації. Ветерани поділилися спогадами про воєнні роки, перебування рідних у гітлерівських таборах. Активіст ветеранської організації, митець Петро Ярмоленко розповів свою історію військового льотчика.

На війні Петро Якович був стрілком-радистом на бойових літаках “Бостон” та “Кобра”. Бойовий дух на війні та у мирному житті він піднімає музикою та поезією.  Тому на зустрічі  не обійшлося без декламування його авторських віршів.

Голова Спілки учасників АТО Сергій Бакало розповів про бойових побратимів, які віддали життя, захищаючи територіальну цілісність України. Про патріотичну роботу з молоддю говорила заступник директора СШ №5 Олена Ярославська. Її вихованці – рій “Соколята” – неодноразові переможці різних етапів військово-патріотичної гри Сокіл (Джура). Наразі вони готуються до чергового конкурсного виступу. Супроводжували патріотичний захід номери художньої самодіяльності вихованців дитячої музичної школи.

Перейти до вмісту