Ви тут:
Суспільство Україна 

У Міноборони назвали причину хімічних викидів у Криму

Проблема із хімічними викидами на півночі окупованого Криму пов’язана з необережністю російського військового керівництва.

Про це під час брифінгу заявив полковник Олександр Мотузяник, повідомляє Еспрессо з посиланням прес-центр Міноборони.

За даними розвідки, російське військове керівництво вимагає постійно нарощувати бойові спроможності в окупованому Криму. Через це там постійно збільшують інтенсивність проведення занять, тренувань і навчань.

Протягом 13-19 серпня під час тренування з прикриття адміністративного кордону з Херсонською областю, підрозділи проводили стрільби в районах розташування відстійників відходів хімічного виробництва титанового та содового заводів.

“Внаслідок влучень снарядів, зазначені об’єкти були пошкоджені, що призвело до суттєвого погіршення екологічної обстановки на всій півночі окупованого Криму”, – наголосив Мотузяник.

При цьому російські командири намагаються приховати масштаб екологічної проблеми і уникнути відповідальності за її виникнення шляхом розповсюдженням у ЗМІ фейкових повідомлень.

Нагадаємо, що в ніч на 24 серпня в місті Армянськ в окупованому РФ Криму місцеві жителі розповіли про невідомий наліт “липкої іржі”, яким протягом доби вкрилися металеві предмети. Крім того, жителі скаржилися на першіння в горлі, висип і загальну слабкість.

Як свідчать записи у соцмережах, дитяче відділення лікарні у Армянську переповнене, через кислотні опади людям пече в очах та у дихальних шляхах.

Причиною появи маслянистого нальоту на металевих предметах в Армянську є викид шкідливої ​​речовини на хімічному заводі.

3 вересня прикордонники Херсонського загону виявили перевищення вмісту токсичних промислових речовин в повітрі.

Постійний представник президента України в Криму Борис Бабін вважає, що врятувати ситуацію може повна зупинка трьох заводів на півночі Криму і дехімізація забрудненої території.

Україна передасть дані про викиди шкідливих речовин на півночі окупованого Криму в ООН, ОБСЄ, Всесвітню організацію охорони здоров’я і Червоний Хрест.

У ДПСУ розповіли, що в українських прикордонників, які працюють у безпосередній близькості від заводу “Кримський титан”, почало погіршуватися здоров’я.

Перейти до вмісту