Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У Лубнах організували спільний простір для осіб старшого віку просто неба

У Лубнах в центральному парку культури та відпочинку організували спільний простір для осіб старшого віку. Для представників різних поколінь організували тематичні площадки для освіти та дозвілля. Особливістю заходу стала танцювальна програма у стилі «Ретро».

Організатори спільного простору переконані: такі заходи цілком відповідають міжнародній практиці залучення громадян старшого віку до розвитку спільнот та співпраці поколінь. Розвиток подібних напрямків, а ще освітніх програм та програм дозвілля для осіб поважного віку є результатом спільної праці багатьох громадських організацій міста та району, державних структур, органів місцевого самоврядування та бізнесу.

Тож, для лубенців та гостей міста організували танцювальний, книжковий, дитячий простори та майданчики здоров’я і дозвілля. Для всіх бажаючих облаштували фото зони у стилі минулих років, повідомили у Полтавській обласній молодіжній громадській організації «Твій Світ».

Раїса Кошель, голова спілки жінок трудівниць «За майбутнє дітей України» говорить, що активних людей старшого віку дуже багато, лише необхідно
створювати більше умов для їх ресоціалізації та адаптації. Активними учасниками заходу стали Полтавська обласна молодіжна громадська організація «Твій Світ», Спілка жінок трудівниць «За майбутнє дітей України» , Студія сучасного танцю «Ренесанс», Клуб сімейного фітнесу «Strong & Happy», Лубенське медичне училище та Лубенська організація Полтавської обласної федерації шахів . Долучилися до заходу і територіальні центри соціального обслуговування як міста, так і району.

Спільний простір з майстер – класами, освітніми площадками та місцями для спілкування організували у рамках проекту «Організація роботи волонтерських соціальних пунктів допомоги для мешканців віддалених сіл Лубенського району, які постраждали від націонал- соціалізму» за підтримки
Німецького федерального фонду «Пам’ять. Відповідальність. Майбутнє.» в рамках програми «Місце зустрічі: діалог». 

Перейти до вмісту