Ви тут:

У Львові полтавська письменниця презентувала книгу для дітей (ФОТО)

У Львові під час проведення 25-го Форуму видавців у Львівській обласній бібліотеці для дітей письменниця з Полтави Тетяна Ваценко презентувала власну дитячу книгу «Країна Навпакинія» видавництва «Полтавський літератор».

Це збірка 2-х десятків віршів, які писались ще на початку 2000-х років. Віршів стало настільки багато, що постало питання, як їх зібрати докупи.

«Мене спонукали до написання віршів, мої діти, онуки. На початку 2000-х років мій син тільки народився, а зараз йому вже 17 років. А потім коли з’явився мій онук, якому вже 11. За багато років назбиралось безліч віршів, які необхідно було впорядковувати. Почався дуже незвичайний період у житті, коли розпочала працювати над першою книжкою, на кінець року вже друга готується до друку. Це те, що кардинально змінило моє життя. Чому така назва – це один з центральних віршів цієї збірки», – розповідає Тетяна Ваценко.

Вже 10 років Тетяна Ваценко працює художником у Полтавській обласній філармонії, створює рекламу для концертів. Також є членом Національної спілки майстрів народного мистецтва України, майстер витинанок. Тому й ілюстрації до своєї книги створює власноруч.

«Коли стало питання про видання, уже був зібраний матеріал – дитяча книга не може бути без ілюстрацій. Мала 2,5 шалених місяці, коли ночами сама малювала ілюстрації до книги. Я знайшла вдома всі олівці, дещо докупила, мала всю палітру кольорів», – говорить письменниця.

Книга складається з двох частин: перша містить вірші про дітей, друга  – про вигаданих персонажів. Серед останніх чи не найулюбленіший письменниці – Курдуплик. Так само називається і вірш у збірці. Перший написала у 2001 році, другу частину «Повернення Курдуплика» у 2015, 3 частину у 2017-у. На кінець цього року готується до друку поема-казка про цього персонажа.

Книгу «Країна Навпакинія» знають не тільки у Полтаві (вона є у всіх бібліотеках міста), і відтепер вже у Львові, а й закордоном. Її читають українські діти в Італії та Іспанії. З останньої країни Тетяна Ваценко повернулась днями, де розкупили зо 3 десятки примірників книги.

 

 

 

Перейти до вмісту