Ви тут:
Культура Полтавщина Суспільство 

У Гадячі відбудеться Фестиваль молодих сучасних театрів

Фестиваль молодих сучасних театрів в Гадячі запланували на 14-15 вересня. Підготовка до його проведення уже розпочалася. В Гадячі ремонтують дороги та тротуари не тільки в місці проведення фестивалю, а й на територіях, які пов’язують відомі туристичні місця гетьманської столиці.

Як повідомили організатори фестивалю, вони в першу чергу орієнтуються на молодих, сучасних, креативних митців. Його мета – інтегрувати нові підходи в освітній процес, залучивши коледж культури та мистецтв та надихнути студентів і молодих викладачів до активної роботи.

“Всі події та локації заплановані таким чином, щоб з кожного мешканця, з кожного відвідувача зробити небайдужого глядача, глядача-актора, який зрозуміє що зміни – в нас, що ми можемо не просто впливати, а власними діями покращувати і вдосконалювати наше маленьке, затишне місто. Ми не обмежуємо глядача, ми ставимо за мету зробити цей масовий захід цікавим для кожного, крок за кроком піднявши його на всеукраїнський та міжнародний рівень”, йдеться на сайті підтримки громадських ініціатив “Гадяч дружній”.

Проведенням цього фестивалю організатори хочуть звернути увагу на збереження культурної спадщини історичного центру міста, підкресливши важливість історичної та культурної спадщини специфікою локацій масового заходу – театральних вистав молодого, сучасного українського театру.

Наразі триває процес узгодження програми фестивалю.

Локації фестивалю: міський парк “Перемога”, Гадяцька СШ №2 ім. Драгоманова, Гадяцький коледж культури і мистецтв, урочище “Зелений гай”.

Перейти до вмісту