Ви тут:
Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

У День міста полтавці поклали квіти до Меморіалу Солдатської Слави (ФОТО)

23 вересня Полтава святкує день міста.

У 75-у річницю визволення обласного центру в Другій світовій війні, керівництво області та міста, громада, духовенство та молодь взяли участь у церемонії вшанування пам’яті загиблих. З букетами та гірляндами квітів сотні полтавців прийшли зранку до Меморіалу Солдатської Слави.

Урочиста хода на чолі з ветеранами та військовими пройшла Алеєю героїв. Голова Полтавської облдержадміністрації Валерій Головко разом з ветеранами поклав квіти до Вічного вогню та вшанував пам’ять загиблих.

«Сьогодні ми вшановуємо пам’ять наших дідів, які захищали Україну та Полтаву. В цей день згадуємо про полеглих, хто в усі часи боронили і захищали незалежність України. Вітаю ветеранів зі святом та бажаю міцного здоров’я, довгих років життя, щоб вони свій життєвий досвід передавали наступним покоління», – зазначив Валерій Головко.

Щороку цього дня приходить до монументу й полковник у відставці Валерій Балинський. Народився він в 1941-му році. Коли Валерію Семеновичу було 3 місяці, на фронті загинув його батько. Чоловік обрав професію військового. В 90-х роках минулого століття переїхав до Полтави.

«Я все життя пам’ятатиму про тих, хто загинув у цій війні . І скільки житиму, не забуду, що відбулося на нашій землі. Тому, хай земля пухом буде полеглим. А всім нам миру та благополуччя», – сказав Валерій Балинський.

До монументу військові встановили вінок зі стрічкою національних кольорів.

Присутні вшанували пам’ять загиблих героїв хвилиною мовчання та військовим салютом.

 

Перейти до вмісту