Ви тут:
Суспільство Україна 

Централізований моніторинг якості роботи ЦНАПів дозволить значно вдосконалити їх роботу, – Олександр Саєнко

Централізований моніторинг якості роботи Центрів надання адміністративних послуг (ЦНАПів) дозволить в майбутньому значно вдосконалити їх роботу й зараз, в тісній співпраці з Мінекономрозвитку, вже розробляється система такого моніторингу.

Про це повідомив Міністр Кабінету Міністрів України Олександр Саєнко, відвідавши в рамках робочої поїздки до Одеси разом з Прем’єр-міністром України Володимиром Гройсманом міський ЦНАП «Прозорий офіс», що в змозі щодня приймати більше ніж 500 відвідувачів і надавати до 400 адміністративних і соціальних послуг в одному місці, повідомляє Урядовий портал.

За словами Міністра, сьогодні в Україні вже працює 767 ЦНАПів, кожний з яких надає від 50 до декількох сотень послуг в одному місці. Майже всі центри підключені до головних електронних реєстрів. Наприклад, до єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських організацій підключено 89,7%, до державного реєстру речових прав на нерухоме майно – 93,4%.

«Так, ще є проблеми, зокрема гостра нестача кваліфікованих кадрів у сільській місцевості, недостатній рівень фінансового забезпечення ЦНАП утворених при райадміністраціях. Однак, переконаний, ми їх вирішимо. Головне, що поява нових центрів адмінпослуг – це вже незворотній процес. Приємно, що цей досвід взяли на озброєння новоутворені об’єднані громади. Поступово ми повертаємо державу обличчям до людей», – наголосив Олександр Саєнко.

Перейти до вмісту