Ви тут:
Суспільство Україна 

Степан Кубів: Національна програма стажувань має бути продовжена та масштабована

Сьогодні відбулась церемонія випуску першого набору Національної програми стажувань в центральних органах виконавчої влади за участі Першого віце-прем’єр-міністра Степана Кубіва та голови Національного агентства з питань державної служби Костянтина Ващенка.

Як відомо, з 30 червня по 30 вересня 45 студентів та випускників закладів вищої освіти проходили стажування 6 Міністерствах, Секретаріаті Кабінету Міністрів України, Національному агентстві з питань державної служби, Офісі віце-прем’єра з питань європейської інтеграції. Стажування відбувались в рамках пілотного проекту “Національна програма стажувань в центральних органах виконавчої влади”, який ініціював Степан Кубів.

“Стажування в Уряді – це фантастичний старт для кар’єри молодого фахівця. Ми хочемо надати таку можливість якомога більшій кількості молодих людей. Я вважаю пілотний проект успішним та пропонуватиму Уряду продовжувати реалізацію Національної програми стажувань та масштабувати її на місцеві органи влади”, – заявив Степан Кубів.

Голова Національного агентства України з питань державної служби Костянтин Ващенко наголосив, що державна служба відкрита для молоді: “НАДС готовий надавати всебічну підтримку як молодим фахівцям, так і стажерам, які мріють долучитися до формування державної політики в тому чи іншому органі”.

Радник Міністра економічного розвитку і торгівлі Роксолана Підласа розповіла, що Національна програма стажувань в ЦОВВ виконала поставлені перед нею завдання:

“Це є ефективний інструмент знайомства з системою державної служби та залучення молоді на роботу. Принаймні чверть з наших стажерів вже планують брати участь в конкурсах на заміщення вакантних посад”.

Стажування завершили 40 з 45 стажерів. Координаційний комітет Національної програми підіб’є підсумки реалізації проекту, та подасть Кабінетові Міністрів України пропозиції стосовно вдосконалення законодавства з питань стажування громадян України з числа молоді.

Перейти до вмісту