Ви тут:
Полтавщина Спорт Суспільство 

Скандальний екс-голкіпер ХК “Кременчук” тривалий час приховував російський паспорт

Колишній воротар збірної України з хокею Едуард Захарченко, який був позбавлений права виступати за “жовто-синіх” через спробу маніпулювати результатами команди, довгий час приховував від національної федерації нашої країни наявність російського паспорта.

Захарченко останній раз виступав в Україні у 2015-2017 роках, коли грав за ХК “Кременчук”. Два роки тому на ЧС з хокею, який відбувся у Києві, стався скандал — українські хокеїсти Захарченко та Володимир Варивода були позбавлені права брати участь в будь-яких змаганнях після того, як стало відомо про їх намагання вплинути на результат матчу між збірними України і Південної Кореї.

За інформацією сайту “Обозреватель”, 16 серпня Федерація хокею Казахстану (ФХК) звернулася до української сторони з проханням надати інформацію про гравця для можливості оформлення трансферу. Під час спілкування з представниками ФХК стало відомо, що Едуард уклав трудовий договір з ХК “Астана-Байтерек” терміном до 30 квітня 2021 року, будучи громадянином РФ.

Українська федерація вже отримала копію закордонного паспорта Едуарда Захарченка як громадянина Російської Федерації. Слід зазначити, що в трудовому договорі з ХК “Астана-Байтерек” вказані дані громадянського паспорта РФ хокеїста (серія 46-12 № 871 498 від 17 серпня 2012 року).

Перейти до вмісту