Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Школярі з Лубенщини відвідали Дібрівський кінний завод

Учні Лубенських міських шкіл та Новооріхівської ЗОШ, батьки яких брали участь у подіях на Сході, й ті, що перебувають без батьківського піклування, з багатодітних родин відвідали Дібрівський кінний завод. Діти відвідали конюшню. Їм також дозволили погодувати коней. Всі бажаючі могли проїхатися верхи на коні, покататися на фаетоні. Також дітей частували козацьким кулішем, піцою, солодощами.

Для школярів провели екскурсію в місцевому музеї. Діти дізналися, що у селі Дібрівка розмістився один з найбільших конезаводів України — Дібрівський кінний завод, заснований у 1888 році великим князем Дмитром Костянтиновичем Романовим. Завод розводить російську та орловську рисисті породи, а також новоолександрівську ваговозну породу. Щодня коней доглядають , миють, годують десятки людей. Гордість для кінного заводу – це не одне покоління рисаків – призерів. Найвідоміший представник дібрівських орловських рисаків – Піон 1966-1991 (Отклик-Приданниця), неодноразовий рекордист породи, жвавість 2.00.1. Однак його феноменальність полягає не лише в досягненнях на біговій доріжці – він дав численне потомство жвавих дітей та внуків собі подібних, визнаний найкращим жеребцем-плідником і став родоначальником нової лінії орловської рисистої породи.

Як повідомляється на сайт Лубенської міської ради, поїздку для школярів з Лубенщини організували ГО «Союз жінок трудівниць «За майбутнє дітей України», ПОМГО «Твій світ», центральна книгозбірня імені Володимира Малика та ГО «Спільна справа». Захід приурочили до Дня міста Лубни.

Перейти до вмісту