Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Школярам з Кобеляк розповіли про переваги професії рятівника

Працівники Кобеляцької районної філії Полтавського ОЦЗ разом з провідним інспектором Кобеляцького районного сектору ГУ ДСНС України в Полтавській області Андрієм Коваленко провели профінформаційний захід «Зустріч із ПРОФЕСІЄЮ» в Кобеляцькому навчально-виховному комплексі №1.

Завідувач сектору активної підтримки безробітних Кобеляцької районної філії Полтавського ОЦЗ Наталія Царичанська розповіла присутнім про професію «Рятівник»: «Це покликання, це стан душі, адже своєю повсякденною самовідданою працею, пов’язаною з ризиком, він завжди готовий прийти на допомогу та виконати найважливіше своє завдання – врятувати та захистити людське життя. В зв’язку з необхідністю в даній професії в навчальних закладах України можна здобути вищу або середню спеціальну освіту на кафедрі пожежної та рятувальної підготовки».

Фахівець служби надзвичайних ситуацій зі свого особистого досвіду привів приклади відваги та рішучості при виконанні службового обов’язку, акцентуючи увагу на тому, що серед наших рятувальників – тільки сильні духом і загартовані випробуваннями люди, які завжди прийдуть на допомогу.

Яскравим фіналом цього заходу, як повідомили у Полтавському обласному центрі зайнятості, було підведення підсумків конкурсу малюнків «Знай поведінку з вогнем обережну». Переможцями стали:

1 місце – учениця 9-Б класу Варі Анна

2 місце – учениця 5-А класу Дорофєєва Олена

3 місце – учениця 9-А класу Прокопенко Анна.

Діти гучно вимовили девіз рятувальників «Запобігти. Врятувати. Допомогти» та пообіцяли бути більш обачними, не забувати правила пожежної безпеки.

Перейти до вмісту