Ви тут:
Суспільство Україна 

«Рішення Вселенського патріархату прийнято», – митрополит Франції про надання Томосу українській церкві

Вселенський патріархат вже не має шляху назад у питанні надання Українській православній церкві автокефалії.

Таку думку висловив православний митрополит Франції Еммануїл, який теж бере участь в ухваленні рішення про надання Києву Томосу про автокефалію, передає The Washington Post.

«Вселенський патріарх Варфоломій під час зустрічі з ієрархами церков повторив, що рішення Вселенського патріархату прийнято і ми не збираємося від нього відступати. Тому ми будемо слідувати цьому рішенню, ми займаємося його імплементацією»,– зазначив митрополит Еммануїл.

Водночас він додав, що процес видачі Томосу про автокефалію православної церкви в Україні ще не завершений.

Згідно з даними «Вікіпедії», Митрополит Еммануїл (грец. Μητροπολίτης Ἐμμανουήλ, в миру Еммануїл Адамакіс, грец. Ἐμμανουήλ Ἀδαμάκης; 19 грудня 1958, Айос-Ніколаос, Крит) — єпископ Константинопольської православної церкви, митрополит Галльський (з 2003 року).

17 серпня 2014 очолив делегацію Константинопольського патріархату на інтронізації новообраного предстоятеля УПЦ митрополита Онуфрія в Київі. Однак не брав участь у богослужінні (Не співслужив), що пов’язують з його незадоволеністю наданим йому місцем серед ієрархів.

У лютому 2015 р. в числі 10 інших кліриків Константинопольського Патріархату отримав турецьке громадянство, що дозволяє брати участь у виборах Патріарха Константинопольського. У Константинопольської Патріархії не уточнили, чи довелося їм при отриманні турецького громадянства відмовитися від грецьких паспортів.

Перейти до вмісту