Ви тут:
Екологія Полтавщина Суспільство 

Пирятин долучиться до акції прибирання зелених зон та благоустрою територій „World Cleanup Day“

У Пирятинському центрі дитячої та юнацької творчості відбувся захід, організований громадською організацією „Нова Полтава“ стосовно організації та проведення акції Всесвітнього прибирання зелених зон і благоустрою територій ,„World Cleanup Day“, правильного сортування відходів. Сама акція запланована на 15 вересня поточного року.

Про це повідомили у Пирятинській ОТГ.

У заході взяли участь заступник міського голови Максим Варава, представники депутатського корпусу міської ради, спеціалісти апарату міської ради, представники комунальних підприємств міста, керівники дошкільних, загальноосвітніх навчальних та позашкільних закладів, представники громадськості, ЗМІ.

Керівник екологічного напрямку ГО „Нова Полтава“ пані Олена, зазначила, що у найбільшій світовій акції в історії земної кулі громадяни більш ніж 150 країн об’єднають свої зусилля по вирішенню однієї з найбільш важливих проблем навколишнього середовища – проблеми неправильного поводження з відходами. Важливо не тільки прибирати, а й сортувати, адже сортування – можливість додатково отримати кошти для територіальних громад.

Разом з громадською організацією завітали до нас і волонтери з Туреччини, щоб поділитися своїм досвідом роздільного збору сміття.

Мар’єм, волонтерка з Туреччини, розповідає, що, зазвичай, сортуванням займаються великі підприємства, але в деяких найбільш відвідуваних місцях, знаходяться контейнери для роздільного збору відходів. Також існує багато волонтерських проектів, які розповідають людям про навколишнє середовище та переробку сміття.

В Італії використовують метод „від дверей до дверей“, приїжджають спеціальні екооператори і забирають уже відсортовані відходи.

По закінченню заходу керівники навчальних закладів висловили пропозицію про необхідність забезпечення шкіл паперовими контейнерами для паперу і пластику, для розміщення їх всередині приміщення.

Для прибирання в ОТГ визначили одну локацію – березова алея за будинком № 8 по вул. Полтавська в місті Пирятин.

Перейти до вмісту