Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Прокуратура Полтавщини направила до суду позов з вимогою повернути майже 42 га землі, яку незаконно отримали в оренду на пільгових умовах

Установлено, що громадянин у 2012 році отримав для створення фермерського господарства земельну ділянку площею майже 30 га за межами населених пунктів на території Степанівської сільської ради Семенівського району. Фермерське господарство створено у 2013 році. Таким чином, громадянин вже використав своє право на отримання землі для ведення фермерського господарства на пільгових умовах, без проведення земельних торгів.

У подальшому, у 2014 році вказаний засновник фермерського господарства звертається до ГУ Держземагентства у Полтавській області для отримання в оренду майже 42 га землі для ведення фермерського господарства.

Відповідно до Земельного кодексу України та Закону України «Про фермерське господарство» отримати у користування інші земельні ділянки державної форми власності вказане фермерське господарство могло лише як юридична особа за наслідками проведення земельних торгів із продажу права оренди на них. Про це повідомили у прокуратурі Полтавщини.

Окрім цього, в порушення вимог Податкового кодексу України та Закону України «Про оцінку земель», договори оренди земельних ділянок укладені без проведення їх нормативної грошової оцінки.

Зважаючи на виявлені порушення, прокуратурою направлено до суду позовну заяву з вимогою визнати недійсними договори оренди землі та повернути майже 42 га землі у державну власність.

Перейти до вмісту