Ви тут:

Порошенко закрив фабрику в Росії

На кондитерську фабрику корпорації “Roshen” в Липецьку було накладено арешт російською владою з тим, щоб власник не міг її продати чи передати. Тому корпорація прийняла рішення про закриття підприємства в Росії, працівників фабрики – звільнено.

Про це сказав Президент України Петро Порошенко, на відкритті X Міжнародного економічного форуму в Харкові, повідомляє Укрінформ.

“Окрема історія – Липецька кондитерська фабрика. За наказом Путіна, як актив вона з перших днів російської агресії була заарештована. Для чого? А щоб її неможливо було ані продати, ні передати. Це технологія. Він навмисно блокував її продаж, аби дати українській опозиції підстави звинувачувати мене в наявності Липецької фабрики. Опозиція все зрозуміла, але пас від Кремля прийняла. Тому менеджмент “Roshen” ухвалив соломонове рішення. Просто взяв і закрив це підприємство. Хто бажає, може поїхати до Липецька і перевірити – замки на воротах, звільнені тисячі людей і зупинка виробництва, яка коштує 700 млн доларів. … У мене був бізнес в Росії до війни, але війна все змінила. Тепер я хочу, щоб всі почули: у Порошенка бізнесу в Росії немає і бути не може”, – сказав Порошенко.

Він наголосив, що ніколи не робив секрету з того, що прийшов в політику з бізнесу. Окрім цього, Президент також нагадав, що після анексії Криму Росія конфіскувала у нього севастопольський морський завод.

“Де факто його у мене немає, але окупантам дарувати його ніхто не збирається. І я щоразу маніфестую це, вносячи його в свою декларацію, яку відповідно до закону заповнюю щорічно”, – сказав Порошенко.

Перейти до вмісту