Ви тут:
Суспільство Україна 

Порошенко назвав реформу освіти пріоритетною та привітав із початком новго навчального року

Президент Петро Порошенко привітав українців з початком нового навчального року та наголосив, що реформа освіти є пріоритетною. Сьогодні понад 16 тис. шкіл відкрили свої двері перед майже 4 млн учнів України, з них 450 тис. школярів – першокласники.

Глава держави також привітав учнів, учителів та батьків школи у м. Добропілля на Донеччині. «Ліцей і школа у Добропіллі є символами змін. Школа, яка зараз відкривається в Донецькій області, є нашою відповіддю на дії агресора. Ми відновлюємо інфраструктуру Донбасу. Ми будуємо нові дороги. Ми будуємо нові школи і дитячі садки. І лише сьогодні в Україні відкрито 25 нових і глибоко модернізованих шкіл. Це є демонстрацією нашого пріоритету», – підкреслив Петро Порошенко під час урочистих заходів з нагоди початку нового 2018/2019 навчального року у ліцеї «Наукова зміна» у Києві. Глава держави відзначив важливість повернення українського прапору і суверенітету на Донбасі. «Бо люди, які живуть по різні боки лінії зіткнення, яскраво бачать ту відмінність, яку з одного боку дає українська держава, а з іншого — яку демонструє „русскій мір“», – додав Президент.

Глава держави відзначив також педагогічний колектив ліцею «Наукова зміна», який здатний дати знання, забезпечити інклюзивний навчальний процес. «Чотири роки ми не знали такого слова „інклюзивна освіта“, а на сьогоднішній день ми повертаємо до життя дітей з особливим потребами. Дуже важливо, що ми їм забезпечуємо інтеграцію до учнівської спільноти. Тому в цей день особлива подяка і побажання нових успіхів всім вчителям з великої літери», – наголосив Президент.

Перейти до вмісту