Ви тут:
Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

Полтавці вшанували пам’ять загиблих журналістів

14 вересня близько двох десятків журналістів у Полтаві вшанували пам’ять колег. Пішою ходою від монументу слави до Алеї загиблих журналістів вони пройшлися тримаючи в руках плакати з написами: «Журналістика – НЕбезпечна професія», «Ми пам’ятаємо загиблих колег», «Свобода слова –основа демократії», «Вільна журналістика – вільна Україна», «НІ фізичному знищенню журналістів». Також учасники акції несли портрети колег, які передчасно відійшли за межу життя.

Під час поминальної ходи учасники роздавали перехожим полтавцям листівки з нагадуванням про убитих журналістів за роки незалежності України.

«Сьогодні ми поіменно згадуємо колег-журналістів, які відійшли у Вічність: Георгія Гонгадзе, Павла Шеремета, Вадима Бойка, В’ячеслава Веремія, Ігоря Александрова та багатьох інших. Їхньою зброєю було правдиве слово. За нього вони віддали найдорожче, що мали – своє життя. Світла пам’ять загиблим! Нехай Бог прийме їх у свої Небесні обителі!», – сказав голова Полтавської обласної організації НСЖУ Євген Лопушинський.

Він також наголосив, що сьогодні особливо важливо, щоб нарешті були названі імена тих, хто винний у передчасній загибелі кращих журналістів країни. Ці злочинці мають бити покарані.

На Алеї журналістів полтавці пом’янули хвилиною мовчання загиблих та запалили свічки пам’яті.

Довідка. Цьогоріч, 16 вересня в Україні відзначають День пам’яті усіх загиблих журналістів. Також це 18-та річниця загибелі Георгія Гонгадзе.

День встановлений у 2007 році з ініціативи Національної спілки журналістів України. Його мета – вшанування пам’яті всіх загиблих журналістів, які загинули, виконуючи свої професійні обов’язки. Пам’ятні заходи традиційно відбудуться до річниці зникнення журналіста Георгія Гонгадзе. Гонгадзе зник 16 вересня 2000 року.


Перейти до вмісту