Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Полтавські аудитори забезпечили відшкодування втрат на суму 23,6 млн грн

Фахівці Управління Північно-східного офісу Держаудитслужби в Полтавській області за січень-серпень 2018 року забезпечили відшкодування втрат фінансових і матеріальних ресурсів на суму 23,6 млн грн.

За результатами ревізій, перевірок та державних фінансових аудитів керівники місцевих органів влади та місцевого самоврядування, підприємств, установ, організацій прийняли 59 управлінських рішень. За підсумками державних фінансових аудитів взято до виконання 106 пропозицій.

Правоохоронним органам передано матеріали 20 контрольних заходів, за результатами яких розпочато 11 досудових розслідувань та вручено 3 письмових повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення.

До підприємств, установ та організацій, в яких під час ревізій виявлені порушення, у 58 випадках застосовано заходи впливу у вигляді зупинення операцій з бюджетними коштами, призупинення та зменшення бюджетних асигнувань, попереджено керівників про неналежне виконання бюджетного законодавства.

За недотримання законодавства 156 посадових осіб притягнуто до адміністративної відповідальності, 22 – до дисциплінарної і матеріальної, три особи звільнено з посад.

Для запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, отриманих злочинним шляхом, до Державної служби фінансового моніторингу України надіслано відомості про фінансові операції, що підлягають фінансовому моніторингу, на загальну суму 23,9 млн. грн.

Прес-служба Управління Північно-східного офісу Держаудитслужби в Полтавській області

Перейти до вмісту