Ви тут:
Анонс Екологія Полтавщина Суспільство 

Полтава стала учасницею Всесвітньої кліматичної мобілізації

8 вересня м. Полтава стане учасником світової кліматичної ініціативи “Дій за Клімат”, метою якої є об’єднання зусиль кожної країни та міста у протидії кліматичним змінам.

Цього ж дня  у парку “Перемога” в рамках етнофестивалю “Зберемося Роде!”, полтавці облаштують “зелену” галявину, де створять художній перформанс “7 чудес відновлюваної енергетики (ВДЕ)” на Полтавщині”.

Координатори акції – громадська організація “ЕКОЛТАВА” спільно з небайдужими містянами підпишуть колективне звернення до місцевої влади з вимогою не відкладно розробити та впроваджувати дієву кліматичну стратегію міста, що включає перехід до використання безпечних відновлюваних джерел енергії, та заходи з адаптації Полтави до кліматичних аномалій.

О 15:00, ГО “ЕКОЛТАВА”, команда фестивалю “Зберемося Роде!” запрошують сім’ї долучитися до художнього перформансу у парку “Перемога” та намалювати місто- мрії у якому хочеться жити майбутнім поколінням!

Ініціаторами світової мобілізації міст є міжнародний кліматичний рух 350.org

Детальніше про акцію в Полтаві  на сторінці події у Facebook

Разом з Полтавою, свою участь у глобальній кліматичній мобілізації зареєстрували Вінниця, Диканька, Івано-Франківськ, Запоріжжя, Житомир, Кам’янець-Подільський, Кременчук, Львів, Миколаїв, Полтава, Рівне, Одеса, Черкаси, Чернівці, Чортків, Хмельницький.

Перейти до вмісту