Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Перший полтавський місцевий центр з надання БВПД звітує про 2-річні результати роботи підвідомчих бюро

1 вересня 2018 року два роки, як на теренах Полтавської області у кожному районному центрі запрацювали бюро правової допомоги.

Бюро правової допомоги – всеукраїнська мережа точок доступу до безоплатної правової допомоги, що дає можливість для людей, особливо для мешканців віддалених населених пунктів, реалізувати своє право на безоплатну первинну правову допомогу, отримати доступ до безоплатної вторинної правової допомоги, скористатися електронними сервісами Міністерства юстиції. Створення бюро здійснювалося у межах реформи міністерства юстиції України та надання можливості отримання юридичних послуг з одночасним розширенням доступу до безоплатної правової допомоги та підвищення її якості.

Територіальними підрозділами Першого полтавського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги є Великобагачанське, Карлівське, Котелевське, Новосанжарське, Решетилівське, Чутівське та Шишацьке бюро правової допомоги.

Бюро правової допомоги надають такі види правових послуг, як:

– надання правової інформації, консультацій і роз’яснень з правових питань;

– складення заяв, скарг та інших документі правового характеру;

– організація роботи виїзних мобільних консультаційних пунктів;

– надання безоплатної правової допомоги одиноким особам, особам похилого віку, з обмеженими фізичними можливостями за місцем їх проживання (перебування);

– забезпечення доступу до електронних сервісів Міністерства юстиції України (надання доступу до комп’ютерів з відповідним програмним забезпеченням), надання консультацій, роз’яснень правил пошуку та порядку отримання відомостей із зазначених сервісів;

– правопросвітницька діяльність (проведення лекцій, семінарів, круглих столів, індивідуальних бесід тощо);

– представництво інтересів осіб, що мають право на безоплатну вторинну правову допомогу, в судах, інших державних органах, органах місцевого самоврядування, перед іншими особами;

– складення документів процесуального характеру.

Крім того бюро правової допомоги здійснюють активне правопросвітництво з метою посилення правової спроможності територіальних громад району. Фахівці бюро здійснюють виїзди у найвіддаленіші населені пункти, спільно з органами державної влади та місцевого самоврядування планують та беруть участь в реалізації правоосвітніх заходів для молоді, професійних та соціальних груп, консультують у рамках роботи дистанційних та мобільних пунктів доступу до безоплатної правової допомоги.

За два роки діяльності працівники бюро прийняли 13 379 звернень, з них письмових – 1 425, провели 1545 правопросвітницьких заходів, забезпечують функціонування 50 дистанційних пунктів.

Юристи бюро правової допомоги користуються заслуженим авторитетом і повагою у своїх громадах.

Перший полтавський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги обслуговує Подільський район м. Полтави, Полтавський район, у його структурі діє 7 бюро правової допомоги, які надають відповідну правову допомогу у районних центрах  області. Тобто кожен з громадян може звернутися до фахівців місцевих центрів та бюро за отриманням правових послуг.

Великобагачанське бюро правової допомоги знаходиться за адресою: смт. В.Багачка, вул. Каштанова, 19-А, тел. (05345) 91-426.

Карлівське бюро правової допомоги знаходиться за адресою: м. Карлівка, вул. Полтавський шлях, 54-А, тел. (05346) 26-3-10.

Котелевське бюро правової допомоги працює за адресою: смт. Котельва, вул. Полтавський шлях, 235, тел. (05350) 22-9-12.

Новосанжарське бюро правової допомоги знаходиться за адресою: смт. Нові Санжари,пл. Перемоги, 11, тел. (05344) 3-28-60.

Решетилівське бюро правової допомоги працює за адресою: м. Решетилівка, вул. Покровська, 11, тел. (05363) 2-11-50.

Чутівське бюро правової допомоги працює за адресою: смт. Чутове, вул. Набережна, 15, тел. (05347) 9-10-23.

Шишацьке бюро правової допомоги працює за адресою: смт. Шишаки, вул. Партизанська, 2, тел. (05352) 9-24-13.

Інформацію про адресу найближчого місцевого центру чи бюро правової допомоги можна отримати за єдиним телефонним номером системи безоплатної правової допомоги – 

0 800 213 103

(дзвінки безкоштовні зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України, цілодобово)

Перейти до вмісту